Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olesiak010

DUPHASTON wyleczona torbiel ????

Polecane posty

Gość Olesiak010

Dziewczyny która wyleczyła tym lekiem torbiel i ile to trwało? Pozdrawiam.

Gość aaaaassssssiaasd
zazwyczaj leczenie torbieli tabletkami anty trwa3 miesiące.

Gość Olesiak010
ale to nie są tabletki anty tylko sam progesteron,który się bierze w drugiej fazie cyklu przez 10 dni.

Zastosowanie tego leku: W połączeniu z estrogenem jako zastępcze leczenie hormonalne dolegliwości związanych z wystąpieniem menopauzy lub po operacyjnym usunięciu jajników. W przypadku podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz w przypadkach, w których wykazano specyficzne działanie dydrogesteronu: bolesne miesiączkowanie, zespół napięcia przedmiesiączkowego, endometrioza, wtórny brak miesiączki, nieregularne cykle miesiączkowe, czynnościowe krwawienia maciczne, poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu, niepłodność związana z niedomogą lutealną.

Gość do osoby powyzej
a czy orgametril jest stosowany przy słabym złuszczaniu endometrium i przy leczeniu polipa endometrium ? w jakich dawkach ?

Gość do osoby powyzej
a czy orgametril jest stosowany przy słabym złuszczaniu endometrium i przy leczeniu polipa endometrium ? w jakich dawkach ?

Gość Olesiak010
Ja dostałam ten lek na torbiel i pytam się czy ktoś tym lekiem ją wyleczył?

Gość ania21lat
ja bralam duphaston przez dwa miesiace i nie wykazal mi zadnej poprawy, dostalam tabletki anty i biore juz rok w marcu bede wiedziala co i jak;)

Gość agilka2235
Do Olesiak Jakie dawkowanie dostalas by torbiel sie wchonela poprez duphaston,mam na mysli dawke i jak dlugo oraz jakie masz cykle.