Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pastaa

Skórki paznokci

Polecane posty

Gość Pastaa

Macie jakieś dobre sposoby na naskórki u rąk? Bo moje ręce nie wygladają zbyt ładnie ze zbyt dużymi skórkami, których wogóle nie mogę usunąć, a jeśli już jakoś mi się uda to skóra wokół paznokcia jest zaczerwiniona, pęka itp, kremy nie pomagają??? Używam takiego czegoś ale nie za bardzo mi to wychodzi i strasznie boli.... Znacie więc jakieś sposoby na usuwanie tego naskorka, może jkieś prepraty albo dobre sposoby???

Gość Pastaa
macie jeszcze jakieś propozycje???

Gość AnQ
ja polecam jak koleżanka też wodę z mydłem :D

Gość AnQ
nawilżyj sokim z cytryny z wodą, tylko później trozkę piecze, ale efekty przynosi dobre.

Gość koszatka 234
No powinno się usuwać mechanicznie skórek, gdyż one moga się odnawiać twardsze. Ja je podwadzam i upycham do pazkoncia - nigdy nie miałam z nimi problemu. Ale jeśli masz takie, jak mój narzeczony, czyli jakby "błonkę" przy paznokciu, która jest twardsza i się rozwarstwia, to na nim przetestowałam płyn do usuwania skórek: http://www.sanusmarket.pl/lecznicza-emulsja-usuwania-naskorka-sally-hansen-p-1391.html Ładnie zmiękcza naskórek, lepiej od mydla, które wysuszało jeszcze bardziej skórkę. Można wtedy nadmiar usunąć, albo upchnąc patyczkiem. Narzeczonego paluszki wyglądają lepiej, przynajmniej nie ma czego obgryzać wokół paznokci:) Pozdrawiam

Gość pierwszy raz zakażona
gotujesz wodę z mydłem, potem moczysz w gorącym przez 15 minut. płukasz i odsuwasz skórki drewnianym patyczkiem zaostrzonym, lub wycinasz.

Gość gvjg
hwetrzyj troche oliwki albo olejku rycynowego w skorki i potem je "upchnij" patyczkiem do skorek (takim drewnianym scietym). potem wcierja codziennie krem a avonu do skoek, jet malutki ale bardzo wydajny

Gość ja2445
Dzięki a moze jakieś jeszcze sposoby macie inne?? :)

Gość bziummmmm
heloo...