Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marhvia

Co do prezerwatywy?

Polecane posty

Gość Marhvia

Co można użyć razem z prezerwatywą? Na PATENTEX (globulki) jestem uczulona (piecze bardzo) :( Teoretycznie mam dni niepłodne, ale ja w to nie wierze zbytnio.

Gość wlazł kotek....
hmmm niech pomyśle...może cybersex będzie najlepszym rozwiązaniem:)

Gość masz dni nieplodne
uzywasz prezerwatywy i jeszcze szukasz trzeciej metody antykoncepcji?? :D jakbys sie troche znala na rachunku prawdopodobienstwa to bys wiedziala, ze skoro zadna z metod nie daje 100% bezpieczenstwa to jak zastosujesz 3 metody to dalej mozesz zajsc w ciaze :D Ja zwykle stosuje pojedynczo te metody :P

Gość Marhvia
Stosujesz je pojedynczo i nie było wpadki? Znam rachunek prawdopodobieństwa, po prostu lepiej sie czuje jak mam jeszcze jakąś ochronę.

Gość masz dni nieplodne
no widzisz... jakos nie bylo wpadki ;) Moze dlatego, ze nie uwazalabym tego za tragedie i na luzie podchodze bardziej ;) Naprawde jak ma sie przytrafic to sie przytrafi moim zdaniem, bez wzgledu na to ile rodzajow antykoncepcji stosujesz naraz ;)

Gość Zaniepokjona123
Może wybierz tabletki?

Gość masz dni nieplodne
nie biore tabletek - nie chce sie truc... A jakbym brala to wtedy nie stosowalabym zadnej innej metody antykoncepcyjnej ;) Jak mam wpasc to wpadne ;)

Gość thepartygod
Jak coś ma się stać to się stanie????????? To chyba jakieś średniowieczne poglądy których pewnie nasłuchałaś się albo w domu przy ultra konserwatywnych "członkach" (zwróć uwagę na to że usilnie staram się używać słów które nie są obraźliwe) albo w kościele do którego pewnie chodzisz co tydzień albo jeszcze gorzej i bardziej prawdopodobne jedno i drugie. Co by było jakby np Chińczycy mieli masowo podobne poglądy? A tak na marginesie - w ramach bezpłatnej edukacji niektórych kobiet - podzielę się informacją której zdaje się nie posiadasz: Kobiety w dzisiejszych czasach mogą wybierać wśród dokładnie 16 różnych metod zapobiegania ciąży (dla porównania dla mężczyzn istnieje tylko jedna metoda - właśnie prezerwatywy). Metody antykoncepcyjne są dzisiaj wyjątkowo bezpieczne dla zdrowia, praktycznie bez żadnych skutków ubocznych (należy oczywiście skonsultować się z lekarzem nt najlepszej metody dla danej osoby) i co najważniejsze skutecznie zapobiegają powiększaniu grup ignorantów (kolejne, niechciane, patologiczne pokolenia o ciasnych poglądach). Jeżeli jeszcze jakimś cudem nie wpadłaś to zachęcam do wizyty u Twojego ginekologa (o ile do niego chodzisz - nie zdziwiłbym się jeżeli nie masz osobistego ginekologa). Dziękuję za wzięcia sobie tego do serca i oszczędzenia jakiegoś biednego chłopaka przed najbardziej traumatycznym wydarzeniem jego życia.

To źle, że dla kogoś wpadka nie jest końcem świata? Ktoś tu chyba nie wie, jakie poglądy były w średniowieczu i jakie poglądy obecnie reprezentuje instytucja jaką jest kościół. I nie pieprz głupot, że odpowiednio dobrane np.tabletki są wyjątkowo bezpieczne - pracujesz w jakimś koncernie farmaceutycznym, że prawisz takie głupoty? Bez skutków ubocznych..dobre sobie. Ja tabletki brałam - pomimo tego, że wiem jaki mają wpływ na organizm ale nie próbowałam sobie tego osładzać wmawianiem sobie, że nie mają żadnego złego wpływu! Nawet dobrze dobrane tabletki/plastry do wyników badań po jakimś (różnym) czasie mogą dać o sobie znać, czasem mimo kontrolnych badań zdarzają się sytuacje niebezpieczne dla zdrowia. 16 różnych metod z których tak na prawdę najbezpieczniejsza jest jedynie metoda barierowa, a reszta niestety ingeruje w organizm. Traumatyczne przeżycie dla chłopaka ? Jak nie widzi siebie w roli ojca to niech nie bzyka albo szklanka wody zamiast. A Twoja argumentacja dotycząca Chińczyków po prostu jest "boska" I dziewczyna dobrze mówi jak ma wpaść to wpadnie nie ważne czy będzie stosować prezerwatywy czy będzie stosować tabletki czy spiralę!

Liczy się przynajmniej z tym, że z seksu mogą być dzieci pomimo konkretnego zabezpieczania się. Ma przynajmniej to pojęcie. A grupę ignorantów powiększają osoby, które ślepo wierzą w takie "kazania" jak Twoje - i myślą, że najnowsze metody antykoncepcji uchronią je przed ciążą - a później coś nie zadziała - i wielkie pretensje do świata "Brałam tabletki/miałam spiralę, jestem w ciąży - jak to możliwe?"