Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieńka264

Vigantol - wit D -ile podawać?

Polecane posty

Gość Kasieńka264

Mój synek ma 7miesięcy. Karmiłam naturalnie i podawałam Vigantol- witaminę D po dwie kropelki dziennie. Teraz karmie sztucznie i zastanawiam się czy nadal podawac Vigantol -bo w mleku modyfikowanym jest juz wit. D. A synek pije około 200ml mleka 4 razy dziennie. Jak to u was wyglada?????????????????///.>>>>>

lekarza zapytaj, kazdy raczej indywidualnie d3 podaje. Ale faktycznie d3 jest juz wszedzie, w kaszkach, w mlekach deserkach a nawet w herbatkach. zapytaj lekarza o dawke.

Gość Kasieńka264
Co sie dzieje przy przedawkowaniu vit D?

ja karmie modyfikowanym i daje 1 krople wit D3. Jak jest za duża dawka to może ciemiączko za szybko się zrastać. Nie wiem jak z krzywicą? czy tylko występuje przy niedoborze? Ale to są małe dawki. Niektóre dzieci biorą po 10 kropli przy niedoborze.

Gość Kasieńka264
prosze o wasze opinie-jak wy robicie

Gość mingo-due
do 8-ego m-ca karmilam piersia, teraz mala pije modyfikowane. Lekarz nam zalecil po 1 kropelce dziennie az dziecko ukonczy rok.

Gość Beniaaa.
Ja karmię mlekiem modyfikowanym i daję 1-2 kropelki, jak wpadnie do buźki:P Czytała, że bardzo trudno ją przedakować i jeszcze co mnie zdziwiło, że jeśli się karmi mlekiem sztucznym to dziecko potrzebuje więcej wit D3 niż dziecko karmione mlekiem matki, więc mimo że w mleku sztucznym jest D3 to nie pokrywa ona dziennego zapotrzebowania i nawet ostatnio to sobie przeliczyłam, bo na opakowaniu wszystkie witaminy są wyszczególnione. A jeśli chodzi o krzywicę to jest ona przy niedoborze wit D3.

Gość fhcn
moje jest karmione sztucznie , ma 5 miesciace i lekarz powiedzial ze ma miekka glowke i kazal zwikeszyc z 1 do 2 , mimo tez ze jest slonce teraz

Gość fhcn
wlasnie witamnine D# jest bardzo latwo przedawkowac!!!!!!!!!!! i dzieci karmione mlekiem matki potrzbuje wiecej wit, D