Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz zakażona

czy można brac gynalgin podczas okresu??

Polecane posty

lekarz mi przepisal gynalgin bo mam infekcje bakteryjna wczoraj wzielam pierwsza tabletke dopochwowa, jutro spodziewam sie miesiaczki. czy mam poczekac az skonczy mi sie okres i dokonczyc kuracje czy probowac w czasie okresu? prosze o porade pierwszy raz mi sie zdarzylo takie cos :(:(

prosze niech mi ktos odpowie

z tego co sie orientuje, to np. globolki typu clotrimazolum przerywa sie stosowac w czasie miesiaczki. Ja bym poczekala i brala je dopoki @ sie nie pojawi.

miesiaczke bede miala za 2 dni, to przez te 2 dni brac a pozniej przerwac i dokonczyc po? czy teraz przerwac i po @ wziac pozostale 9 tabletek?

Ja ci tylko napisze, co ja bym zrobila. Teraz bym brala na ile @ pozwoli. Jak przyjdzie, to klapa, ale pozniej skoncz opakowanie! Koniecznie! Nie sugeruj sie niczym, bo po okresie objawy infekcji moga ci przejsc - ale bakterie czy grzyby i tak beda tam siedziec i infekcja moze wrocic z wieksza sila!!!! Pozniej poszlabym do gin. Niech sprawdzi i najwyzej powtorzyla kuracje. Nie znam sie zbytnio. Ale wiem, ze sa takie testy sprawdzajace, czy jestes zakazona jakimis bakteriami czy grzybami (podobne do testow ciazowych) , bez recepty. Mozesz sama zrobic po leczeniu i okresie.

dzieki wielkie za wpisy :) 🌻

Gość zibbiaga
szkoda że już wzięłaś tabl ja jak brałam gynalgin to lekarz kazał mi zacząć leczenie po okresie (miałam tak jak ty)ale jak już wzięłaś to teraz przerwij(już nie bierz więcej) i dokończ te 9 tabl po okresie no gorzej jak okres ci się bedzie spóźniał ja miałam tak że o tydzień mi się opóźniło a żle się czułam wkurzające to było że nie mogłam zażyć tabletek