Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kodso

skad sie biora choroby u dzieci ??? jak sie tego ustrzec ??????

Polecane posty

Gość kodso

rozne choroby np niedosluch, slepota, zespol downa od czego to zalezy ???? jak sie tego ustrzec jak dbac o siebie w ciazy czy przed ????????????????? bardzo mnie to martwi :(

Gość bukaa
Niektóre rodzaje niepełnosprawności powstają, gdy kobieta w ciązy choruje np. na różyczkę czy tokspolazmozę. Możesz przejść wszystkie możliwe badania, aby stwierdzić, że nie chorujesz czy masz przeciwciała. W ciązy możesz zrobić badania prenatalne, aby przekonać się czy twoje dziecko nie ma jednej z chorób genetycznych. Pytanie tylko, co z ta wiedzą potem zrobisz. I na nic więcej nie masz wpływu.

Gość kodso
buka>>> dzieki :) a jak najwczesniej mozna sie dowiedziec czy dziecko jest zdrowe ????? i czy to na 100% a np jak bede brala leki na nadcisnienie dozowolone w ciazy to dziecku moze cos byc ????????????

Gość bukaa
Nie wiem, musiałbyś porozmawiać z lekarzem. Jednak, logicznie rzecz biorac, skoro są dozwolone w ciąży, to nie szkodzą dziecku. Pomyśl, że kobiety z ciężką cukrzycą albo po przeszczepach rodzą zdrowe dzieci.

Niedosłuch, ślepota, tego nie da się sprawdzić w ciąży. Zespół downa, rozszczep kręgosłupa i inne można rozpoznać już od około 10-12 tygodnia, ale niektóre dużo później. Jeśli bierzesz leki pod kontrolą, zezwolone dla kobiet w ciąży, to raczej nie powinny mieć wpływu

Gość kodso
jezlei bym brala to tylko na cisnienie , ale boje sie bo mam za duzo androgenopw w organizmie i chyba w czasie ciazy ich sie nie obniza a jak urodzi sie dziewczynka z jakimis cechami meskimi, gdzies czytalam o tym :(