Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reach

IZRAEL- kto tam był???

Polecane posty

Gość reach

Jakie wrazenia? Jaki to kraj?

Gość Wkrada sie tu....
Suuuper....ale ja byłem tak jako urlopowicz. A jedno zwróciło moją uwage...w tych żydach coś naprawde jest takiego odpychającego...podziwiam ich ale wtej swojej odrębności oni są wrodzy dla reszty....

Gość vgdfghdfhh
up

Gość dobrusia 2111
a ile kosztuje taka wycieczka??

Gość lilka krak
od 2700 zl

Gość vgdfghdfhh
Podnosze, bo mnie temat bardzo ciekawi. Jak tam jest? Jacy sa ludzie? Jak nastawieni do Polakow?

Gość adam 33
tak nastawieni jak my do żydów.

Gość Żeby dostac wizę
trzeba byc obrzezanym

Gość połowa tych żydów to Polacy
masowo poświadczają sobie teraz obywatelstwo po dziadkach, którzy wyjechali tam po wojnie, albo w 1957 r. i lgną do unii albo odzyskać pozostawione tu nieruchomości. Nawet polskiego nie znają, tacy wielcy Polacy.

Gość Polecam to miasto ...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3a/Gulf_of_Eilat.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/North_Beach_Eilat.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Elath_Eilat_Israel_Strand_Hotel_datafox.jpg Do miast na północy nie jeździć - terroryzm, Hamas i Hezbollah. Poza tym, woda w Ejlacie (nad Morzem Czerwonym) jest o wiele cieplejsza niż w Morzu Śródziemnym, a to duży plus 🖐️

Bardzo ciekawy kraj, dużo do zwiedzania.. Wycieczka rok temu kosztowała mnie 2800 ale to był tydzień w Izraelu i tydzień w Egipcie. Jacy są - mają taki program nauczania w szkołach o tym co spotkało ich naród w przeszłości, że teraz są nastawieni sceptycznie do innych. Wszyscy obowiązkowo idą do wojska i młode kobiety i mężczyźni. Kobiety głównie pełnią funkcje w urzędach, na lotnisku też. Są pewne siebie i baardzo ładne. Tylko trochę grubiutkie. Młodzi, którzy są wychowywani bezstresowo są okropni - ale z nimi nie ma się do czynienia na wycieczce. Kraj warty odwiedzenia. Natomiast jeśli chodzi o palestyńczyków - byłam baardzo pozytywnie zaskoczona. Są o stokroć milsi i strasznie mi ich żal. To co oni przeżywają nie da się opisach. Ginie ich mnóstwo. A jak zginie 1 żyd jest to od razu rozdmuchane na cały świat.

i najwięcej jest tam nie polaków a rosjan. Którzy nawet nie będąc żydami robi wszystko by sobie wyrobić ich obywatelstwo.