Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia_Pń

jak usypiac niemowlaka?

Polecane posty

Gość Kasia_Pń

mój synek ma 7miesięcy i od kilku dni mam duży problem z zaśnięciem, jak zaśnie to śpi do rana, ale trudno mu zasnąć. Jakie macie metody?

moze za duzo wrazen w dzien?? mysle ze nalezy go uspokoic maksymalnie i wyciszyc juz jakis czas przed spaniem, moze ciemniejsze swiatło, ciszej tv albo radio...ogolnie bez szalenstw juz wtedy:) a ja ostatnio moja zuzie usypiam w lozeczku jak zawsze ale jak czasem jej trudno zasnac to ja za pupe bujam, na boczku ja klade tylem do siebie zeby na mnie nie patrzyla i sie nie rozpraszala...usypia bardzo szybko...mnie mama tez tak usypiala podobno no i teraz chyba ma to po mnie:)

przed snem przewietrz sypialnie. umyj malego np zelem lawendowym j&j nie ma dzialania usypiajacego tak jak pisza ale łądnie pachnie i ma takie spokojne kojące dzialanie ten zapach :) (ale nie licz na cuda)... Światlą przygaszone i spokojne zabawy przed snem. Mówcie ciszej pulszeptem tak zeby maluszek sie wyciszyl. Ubierz go do spania w lekką pizamke bawelnianą i nie przykrywaj za mocno. Otul cieniutkim lekkim kocykiem i dopiero jak zzasnie mozesz go nakryc kołderką. Daj mu jakąs przytulanke moze lagodna muzyczka w tle... takie rady... a chodzi glownie o to zeby dziecko przed snem bylo najedzone spokojne wyciszone i czulo sie świeżo i bezpiecznie :)

dziecko w tym wieku podobno juz duzo wie i widzi i przezywa to co sie dzieje w dzioen wlasnie przez zasnieciem...moze w dzien za duzo ma wrazen, jakichs sytuacji ktore przezywa przed zasnieciem??pomysl... a Mamani ma racje:)