Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olapi

klub dla maluszka

Polecane posty

chciałam założyć taki klubik dla maluszków ale kompletnie nie wiem od czego zacząć...może ktoś mi podpowie gzdie szukać informacji?słyszałam że jak to nie jest złobek ani przeszkole tylko klub dla maluszków to nie ma takich restrykcyjnych przepisów,czy ktoś pomoże mi spełnić moje marzenie...

Ja też chciałabym otworzyć w Warszawie Klub Maluszka. W dzielnicy, w której mieszkam, jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu palcówki. Żłobków publicznych niestety jest bardzo mało i kolejki są ogromne. Czy ktoś ma doświadczenie w tego typu działalności? Oglądałam kilka klubików w ostatnich dniach (jeśli wrócę na etat do firmy, muszę znaleźć opiekę dla mojego dziecka) i stąd narodził się ten pomysł. Panie, których placówki odwiedziłam, mają założoną działalność gospodarczą jako opiekunki do dziecka, nie mają żadnych zezwoleń. Troszkę mnie to przeraziło, ponieważ nie wydaje mi się, aby taka działalność mogła istnieć bez niczego. Gdzie sanepid, straż pożarna? Ok, przepisy dot. oświaty nie regulują tego typu działalności, ale chyba są też inne wymogi? Jeśli ktoś ma doświadczenie, lub jest rodzicem, którego dziecko uczęszcza do takiej placówki, będę wdzięczna za opinie. Chciałabym wiedzieć, na co zwracacie uwagę, lub jeśli sami oferujecie taką działalność, jakie macie zezwolenia.

Gość zlobek.dl.pl