Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabriela24

choroba paznokci???

Polecane posty

Gość gabriela24

Witam Was. Mam ogromny problem z paznokciami ( a raczej ich brakiem) u rąk. Od zawsze obgryzam pazury i skórki. Na "usprawiedliwienie", choć może kiepskie dodam, że cierpię na nerwicę. 2 lata temu zaczelam nosic tipsy - takie zwykle, które zaklada sie samemu. Moje paznokcie rozwarstwiają się i ostatnio zrobiłam cos strasznego - ogryzłam je prawie calkowicie. Mają może po 2 milimentry. Poza tym są żółtawe. Ja ich nawet nie obryzłam - latwo dały ię "oderwać" od skóry pod paznokciami. Nie krawiły.Boje się, że uszkodziłam macierz. Czy to może być jakaś luszczyca albo grybica? Z panokciami u nóg nic takiego mi sie nie dzieje. Poza tym od paru dni na palcach mam pojedynze malutkie jakby podskórne krostki. Czy mznacie podobne przypadki? Do dermatologa idę dopiero w piatek niestety. Bardzo proszę o pomoc :(

Gość wygląda na grzybicę
:( :(

Gość sandruss06
według mnie te tipsy bardzo Ci zniszczyly paznokcie.. lub moze byc to grzybica paznokcia, poczytajo tym wiecej na necie i idz do lekarza

Gość gabriela24
jednak jutro biore urlop i lece do dermatologa:(

Gość niunianiunia
podbijam bo mam taki sam problem

Gość rzygusia
a feee

Gość grzybica na 100

Gość gabriela24
witam, bylm dzis u lekarza. Najprawdopodobniej grzybica paznokci:/ Dostalam tabletki do lykania i kremy do rak i paznokci

Gość babytin
Skoro to grzybica to należy zacząć zmienić dosłownie wszystko: 1. Dieta- jedzienie bogate w wapno, magnez, żadne tam ciezkie potrawy 2. Mócz paznokcie 3 razy w tyg. w miseczce z ciepłą, przegotowaną wodą i plasterkami cytryny 3. Bedziesz musiała kupić dobra odżywkę do paznokci oraz serum. Poszukaj czegoś w kosmetycznych sklepach. Panie powinny Ci doradzić. 4. w aptece można kupić lakier o bardzo nieprzyjemnym zapachu. Jets on stworzony dla osób ktore obgryzają paznokcie. 5. Spróbuj inaczej opanowac nerwice. Moja kumpela np. za każdym razem zaczyna żuć gumę do żucia pozdrawiam

Gość gabriela24
babytim bardzo dziekuje Ci za wypowiedz. Dermatolog powiedział, żebym narazie uzywała tylko tego, co ona mi przepisala- zadnych lakierow odzywek itp. Zazywam za to skrzyp, witaral i wit. a plus e. Czy są jakies preparaty które mogą pomóc (chodzi mi o jakies tabletki np. witaminowe)?

Gość ona2424
ile trwa leczenie grzybicy paznokci?