Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość referencik

Referencje ... UK ...

Polecane posty

Gość referencik

Mam pytanie od mojego ostatniego pracodawcy w Polsce dostałam bardzo dobre referencje :) Teraz chce przeprowadzić się do męża do Anglii ... i tu moje pytanie ... czy referencje mogę sama przetłumaczyć na j.angielski ... czy dać to zwykłemu tłumaczowi ... czy przysieglemu ?

Gość bla.bla.bla
Przysiegłemu...tylko przysiegłemu.

Gość dziekuje za odpowiedz ...

Referencje w Uk wygladaja tak, ze nowy pracodawca wysyla staremu formularz, na ktorym sa pytania typu kiedy zaczelas prace, kiedy odeszlas i z jakiego powodu, ile dni chorowalas itp. Chyba nawet nie ma tam zadnych osobistych opinii o pracowniku, tym bardziej, ze najczesciej zajmuja sie tym ludzie z HR, ktorzy moga nawet nie znac osoby. Ale na wszelki wypadek przetlumacz sobie u tlumacza referencje z Polski, moze sie przydadza.

Gość Referencje w UK wyglądają tak
pracodawca, który chce cie zatrudnić dzwoni pod wskazany w referencjach numer i pyta się jakim byłes pracownikiem, często wystarczy tylko jak je pokażesz. I tyle.

tak jak napisala enamorada, na ogol wysylaja formularz do wypelnienia przez HR ewentualnie, jesli firma nie istnieje juz pytaja sie e-mail do jednego z glownych managerow ktory z toba np pracowal i wysylaja formularz do tej osoby. Wszystko w zaleznosci na jakie stanowisko i do jakiej firmy probujesz sie dostac.

Gość kostkarubika
A czy oni sprawdzaja czy dana osoba(ta ktora nam daje referencje) faktycznie pracuje w danej firmie czy raczej ufaja, ze podalismy prawdziwe dane?