Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Bezsens kobiecego orgazmu.

Polecane posty

Gość ach droga retro
Co do stereotypów kulturowych, to po części są one również uwarunkowane biologią tak jak już gdzieś to pisałam. Mężczyzna nigdy nie może być w 100% pewny swojego ojcostwa stąd to wszystko.

Retro- jeśli ona szczytuje ze łzami w oczach to widocznie właśnie tak przeżywa takie chwile. Myślę, że jesteś niespełnioną zazdrośnicą- wybacz za szczerość. Kobietom po to jest orgazm, aby przeżywały przyjemność, aby rozładowały napięcie seksualne. Każda kobieta szczytuje inaczej- jedna ze łzami w oczach, druga krzycząc, trzecia się śmiejąc itp.. Ja nie wyobrażam sobie życia bez satysfakcjonującego, przyjemnego seksu. Myślę, że taka przyjemność to cudowne odprężenie, które działa relaksująco. Nie rozumiem skąd ten Twój wywód. Naprawdę nie jedna osoba wolałaby przeczytać coś życiowego a nie bełkot, którym nas częstujesz.

" ach droga retro stronniczy symptomatyczne jest to jak podkreślasz, że faktycznie nasze spotkanie w rzeczonym łóżku jest niemożliwe Czyżby był to akt samoobrony na zasadzie: i tak mnie nie odrzucisz, bo ja pierwszy odrzucam Ciebie?" Owszem, ja pierwszy, ale nie jest to ani akt samoobrony, ani klasyczne odrzucenie, bo jakichś tam warunków nie spełniasz. Prawdopodobnie wiele spełniasz, dwa na pewno. Chodzi o coś innego :) 🖐️

Gość ach droga retro
kultura to tylko rozdmuchany do granic atawizm :)

"zdrada męska , nie ukrywajmy, jest społecznie akceptowalna, to sa takie niepisane prawa,- no , facet może, bo on tak ma.... taki jest.. nie zmienisz go.." ale jest akceptowalny przez kobiety... kto nawyzywa zdradzającą laske od dziwek, kurew i bedzie ją piętnował??? No kto retro?? inne kobiety...

Gość ach droga retro
Stronniczy Całe szczęscie nie mam parcia na spełnianie Twoich warunków :-)

Gość ach droga retro
komiczne całe społeczeństwo Nadal na świecie kobiety kamienuje się za zdradę i piętnuje bardzo dotkliwie nawet jeśli zostały zgwałcone Kobieta wciąż wychowywana jest na wierną, opiekuńcz, troskliwą, niwinną, bezbronną istotkę, które niesie do ołtarza swoje dziewictwo. Komi, nie zaprzeczaj sprawom oczywistym

Gość ach droga retro
Stronniczy I wcale nie Ty pierwszy, tylko drugi :p I właśnie ewidentne jest to, że wygląda to jak akt samoobrony. Bo przecież po tym jak napisałam, że nie masz szans :p nie powiesz i to publicznie: a ja tak bardzo bym chciał :p

No kto retro?? inne kobiety... nie Komiczne ja myśle że cały chór zawyje, mieszany rzecz jasna:) w czynie społecznym, ku chwale mężczyzn natomiast druga kobieta jeszcze będzie się może starała dopatrzeć jakiegoś powodu zdrady sowjej kolezanki, pewnie nawet zrozumie ( nie okaże tego, rzecz jasna, bo nie wolno) natomiast męzczyzna, upraszczając, nie będzie się dopytywał dlaczego, tylko wypali jej łechtaczkę za karę:) Gdyby mógł, i miał ku temu społeczne przyzwolenie., pewnie tak by sie działo.

Gość Marta3331
"ultura to tylko rozdmuchany do granic atawizm" nie do konca...kultura steruje nami w rownym stopniu co biologia, nawet nie spodziewamy sie jak bardzo. ja mysle, że pewne atawizmy moga byc po prostu umacniane kulturowo własnie. wychowanie, socjalizacja, wzorzec mężczyzny i kobiety nie jest przeciez biologiczny. biologiczna jest płec-kobieta, facet. ale to oczekiwania społeczne czynią nas w oczach innych facetem lub kobietą. jesli ich nie spełniamy, mowimy, zniewisciały chłop itd.itd. kultura wymaga od nas.

Gość ach droga retro
Miło się rozprawia, ale pora zmykać. Pytanie o orgazm było proste. Ja mam lepsze: jaki jest sens błony dziewiczej? :-D Uciekam, miłego dnia wszystkim

sam fakt że kobieta potrafi udac orgazm.. i czasami tak dobrze, że jest praktycznie ni edo ropoznania... Gdyby tak można się było nauczyć udawać że się orgazmu nie ma..? A chyba to też jest możliwe, skoro ja osobiście przez mojego pierwszego mężczyznę byłam niejednokrtonie pytana: miałaś ..? z troską , rzecz jasna. Wyjaśniam szybko że z racji wieku i niedoświadczenia ekspresja emocji u mnie była wtedy powaznie ograniczona, i bardziej mnie " manie" przerażało i peszyło niż "niemanie':) ale to stare dzieje.

Gość ach droga retro
a oczekiwania społeczne mają swoje korzenie właśnie w atawizmach, między innymi takie by wychować mężczyznom wierne, potulne kobietki :-D Ale to się zmieni, kobiety nasze 5 min w eweolucji jeszcze przed nami :-D

" ach droga retro Stronniczy I wcale nie Ty pierwszy, tylko drugi I właśnie ewidentne jest to, że wygląda to jak akt samoobrony. Bo przecież po tym jak napisałam, że nie masz szans nie powiesz i to publicznie: a ja tak bardzo bym chciał " Poddaję się, przyparty do muru miażdżącą logiką - nie powiem. :) Miłego dnia 🖐️

Ale drogie panie... poruszajmy się w naszym kręgu kulturowym... nie mam zamiaru odpowiadac za czyny śmierdzących arabusów, czy innych asfaltów i tłumaczyc sie z męskiej tam dominacji... Stosujecie tak straszną ekstrapolacje, że aż trudno z wami dyskutować...

kobiety nasze 5 min w eweolucji jeszcze przed nami Się mi się włąsnie też tak się wydaje:):)

Gość Marta3331
ano, kultura i atawizmy się przenikają:D ale co tam, najwazniejsze to miec kogos miłego z kim mozna miec wyzyny orgazmowo-ewolucyjne:P:P:P juz pieprze, ale nic to. miłego dnia

"sam fakt że kobieta potrafi udac orgazm.. i czasami tak dobrze, że jest praktycznie ni edo ropoznania..." czasami? jesli kobieta jest doswiadczona, to nie ma fizycznej mozliwosci, sprawdzic czy udaje czy tez nie (oczywiscie jesli udaje, ze tenże orgazm przezywa z nami)

"Komiczne, nie wszyscy Arabowie śmierdzą - wiem, bo wąchałam." pewnie tylko udawali Arabów :P

"I właśnie ewidentne jest to, że wygląda to jak akt samoobrony. " Kiedyś powiedziałem pewnemu Amerykaninowi - Nothing what You see is what You see. Popatrzył na mnie zaskoczony, pomyślał...i zrozumiał :)

Gość ach droga retro
Kochany Stronniczy No niech Ci będzie, nie chcesz mnie po prostu i już. Sprawa oczywista i w żadnym wypadku bolesna. Ty w końcu też kierujesz się jakimiś kryteriami wyboru partnerki, nie śmiem z tym dyskutować,a tymbardziej narzucać swojej kandydatury jako matki Twojego potomstwa :-D Kiedyś powiedziałam pewnemu Amerykaninowi: no problem i on to zrozumiał :P

Przystojni? :P No co Ty? Ja wyjątkowo nie lubie Arabów - irytują mnie jesli mam być szczery... A zwlaszcza to, jak sie zachowuja w stosunku do kobiet

Ja wyjątkowo nie lubie Arabów - irytują mnie jesli mam być szczery... A zwlaszcza to, jak sie zachowuja w stosunku do kobiet ratunku!!:) :D Komiczne, czemu służą te ostatnio obserwowane zabiegi zmierzające ku złagodzeniu twojego image...? :)

Doprawdy, mieszkam w Polsce, ale do krajów arabskich jezdziłam często i sporo Arabów znam. I wcale nie są tacy straszni. :D Pomijając oczywiście ich stosunek do kobiet i układy panujące w rodzinach, które dla mnie nie są do zaakceptowania.

Gość ach droga retro
retro A czemu zwykle służą wszelkie męskie zabiegi na swoim image? Albo przegonieniu konkurencji, albo... Sama wiesz retro ;-) Ciekawe tylko o którą kafeteriuszkę chodzi :-D

a np. afrykańczycy czy afroameryaknie (będąc poprawna politycznie) niekoniecznie śmierdzą, ale jest coś w ich zapachu, co wyklucza jakąkolwiek mozliwosć orgazmu po mojej stronie w takim razie z arabami wolę nawet nie myśleć, Komiczne "dzięks" za ostrzeżenie ;-)