Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziuubek

Jak przełozyć sobie okres?

Polecane posty

Wie może ktoś, wybieram sie do gina z tym pytaniem, ale chciałam sie też was poradzić, biore ślub w lipcu i akurat w czwartek wypada mi okres, kurde nie widzi mi sę to ;)

Gość nawet nie złe ale ten koturn
a bierzesz tabletki anty?? czy tak poprostu chcesz przełożyć??

przesunąc mozesz tabletkami antykoncepcyjnymi- najlepiej skonsultuj do z ginekologiem wtedy Ci powie od kiedy zazywac- innej metody \"przelozenia\" miesiaczki nie znam

acha nio to jak bierzesz to poprostu a) nie robisz przerwy, tylko lecisz z nastepnym opakowaniem - sadze ze najlepszy motyw, ja stosuje, gdy mam jakies sytuacje, gdy okres jest szalenie milo widziany b) skaracasz przerwe miesiaczki - np. 3 dnia przerwy, zaczynasz nastepne opakowanie, wtedy zmienia Ci sie dzien wystapienie miesiaczki( tak sie robi, gdy chce sie własnie zmieniec w ogole, dzien miesiaczkowania)

* oczywiscie mialo byc, gdy NIE jest szalenie milo widziany ;)

binia ta druga opcja bylaby lepsza, bo tak to zawsze okres mam od czawartku do poniedzialku i weekend o dupe obic ;) ciekawe czy moj gin w ogole sie na to zgodzi

chociaz jakbym przesunela o 3 dni to by mi znowu wsobote wypadl, chyba nie zrobie przerw miedzy tabletkami. ale czy to zdrowe?

tzn sadze, ze nie musisz sie pytac gina o tzw "zgode" bo sa to typowe manewry, na ktore pozwalaja tabletki anty., chyba ze jestes pod jakas kontrolą i musisz takie sprawy konsultowac, a o to info z uniwersalnej ulotki to opcji B ma Pani zamiar zmienić dzień, w którym rozpoczyna się krwawienie Jeśli przyjmuje Pani tabletki zgodnie z zaleceniami, krwawienie występuje mniej więcej tego samego dnia co 4 tygodnie. Aby przesunąć termin wystąpienia krwawienia na inny dzień tygodnia, niż wynikający ze schematu przyjmowania preparatu, trzeba skrócić kolejną przerwę w przyjmowaniu tabletek o tyle dni, o ile zamierza Pani przesunąć termin wystąpienia krwawienia. Np. jeśli krwawienie zwykle rozpoczyna się w piątki, a ma rozpoczynać się we wtorki (3 dni wcześniej), powinna Pani rozpocząć nowe opakowanie 3 dni wcześniej niż zwykle. Jeżeli zrobi Pani bardzo krótką przerwę w przyjmowaniu tabletek (np. 3 dni lub krótszą), w czasie jej trwania może nie wystąpić u Pani krwawienie z odstawienia. Niewielkie krwawienie lub plamienie może wystąpić w czasie stosowania następnego opakowania preparatu. A DO DO OPCJI A ja stosuje własnie ta i nie mialam skutkow ubocznych, a nie jestem nowicjuszka w tej opcji, nie raz bralam 2 opakowania pod rzad i bylo okey, dlatego bardzo lubie pigulki, bo pozwalaja na taki manewr, gdy to okres jest niemile widziany ma Pani zamiar opóźnić termin wystąpienia krwawienia Może Pani opóźnić wystąpienie krwawienia, jeżeli po dokończeniu aktualnego opakowania od razu rozpocznie Pani następne, bez 7- dniowej przerwy. Może Pani zażywać tabletki nawet do wyczerpania tego opakowania. Jeżeli chce Pani, aby krwawienie wystąpiło, trzeba po prostu przerwać przyjmowanie tabletek. W czasie stosowania tabletek z następnego opakowania może pojawić się niewielkie krwawienie lub plamienie. Kolejne opakowanie rozpoczyna Pani po 7-dniowej przerwie. tylko, jak juz to bierz 21+21; a nie 21+np14, bo co potem zrobisz z tymi 7 pigulkami? z reszta jakos dziwnie mi wtedy z ta antykoncepcja i w ogole jak 21 to 21 :) i naprawde nie mialam skutku ubocznego

Dziękuje! ta druga opcja jest ok! Jak ostatnia tabletke biore w poniedzialek, a pierwsza po 7 dniowej przerwqie we wtorek, to poprostu odrazu bez przerwy wezme we wtorek i bedzie ok, gina i tak sie zapytam dla pewnosci. dziekuje!!

Gość nie musisz pytać gina o takie
pierdoły po prostu to zrób

dokładnie, nie musisz pytać o takie sprawy gina, bo tak sie robi :)

Jest jeszcze taka opcja, kończysz opakowanie , i nie robisz przerwy tylko bierzesz normalnie następne ale tylko tyle dni o ile chcesz przesunąć okres. Ja tak robiłam wzięłam 21 tabletek potem otwarłam następne i przez 8 dni brałam po jednej tabletce i przerwa 7 dni, brałam Cilest i przy tych tabletkach w broszurce było tak napisane :) i to bylo najlepsze wyjście, bo jak brałam dwa opakowania pod rzą to pod koniec drugiego opakowania mialam normalnie "okres" jak w czasie przerwy 7 dniowej