Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

CHCE NAZWAC CORKE EMMA ALBO LILY

Polecane posty

Gość MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

CO MYSLICIE?

Gość mauser
emma mi sie kojarzy z gruba angielka jak juz chcesz to lily

Gość mauser
a moze po prostu liliana i mozesz wołac lili

Gość lepiej się zastanów
bo oba są beznadziejne:O podoba mi się pomysł Liliana, wtedy możesz wołać lili:)

Gość nie ma szaans
brzydko

Gość nie ma szaans
brzydko

Gość samotny tatus
ha jest li to wam sie nie podoba to co powiecie na ARISA. kumpeli rodzi sie córa za 3 miesiace jak tak nazwie to nei wiem. podoba wam sie ??

mi sie emma podoba, ladne klasyczne imie lili nie pasuje do kazdego, nie bedzie za fajnie wygladalo na wizytowce radcy prawnego;)

Gość kkkol
okropne imiona

Emma... mi sie bardzo podoba, oryginalne, poza tym obrzydly mi Oliwie, Wiktorie Nikole i Dzesiki...

moja corka ma na imie lilly ale w polskiej wersji czyli lilianna... mnie sie podoba...

Gość o matko jeeeeedyna
:-o

zgadzam sie Lilinka to piekne imie :-) ale Emma- uuu no jak dla mnie to cos strasznego ;-0 zanim jeszcze urodzilam corke to moja \"tesciowa\" takie imie sobie wymyslila dla mojego dziecka :-0

coraz bardziej sie zastanawiam po co ludzie chcą byc jak najbardziej oryginalni i wymyślają cuda niewidy dla swoich dzieci. Jest tyle ładnych polskich imion.. Moja córunia będzie po prostu Julia i gdzieś mam fakt, że teraz Julek jest pełno. Nie mam zamiaru wymyślać po to żeby moje dziecko nazywało się oryginalnie.

Gość fdha
to tak jak w angli jest moda na nadawanie corkom imienia Poppy :Orozumiem, ze Poppy u niemowlecia brzmi slodko, ale pozniej u nastolatki, doroslej kobiety, babci...?:O

Gość już tak było
silący się na oryginalność rodzice próbowali nazwać dziecko jakimś nieszczęsnym imieniem, były już Isaury i Pampeluny Ty możesz nazwac córkę jak sobie wymyślisz, a ona z udziwnionego imienia będzie cierpieć, będą ją nazywać Emką, albo w najlepszym razie Ema (przez jedno "m"), albo też Lilką (nikt nie będzie się trudził w dziwnie dla Polaka brzmiące dźwięki jak Lily..lililil..yyy) A w poważnej firmie nikt nie da kierowniczego stanowiska kobiecie która nosi niemalże kabaretowe imię Lili...jakby to wpływało na image firmy? Chociaż bywaja zawody dla których imię Lily dobrze brzmi, tylko czy własnie w takich zawodach widziałabys przyszłość córki w Polsce? Chyba że mieszkacie w innym kraju, gdzie imię Lily lub Emma jest na porządku dziennym.

Gość emma mi sie bardzo podoba
niestety mojemu facetowi juz nie! i musze szukac innego imienia! zapewne zostanie emilka lub anielka!

Ja nie rozumiem po co te udziwnienia skora imie Lily i Emma w polskiej wersji brzmi ładniej a można je tak zdrabniać. Liliana i Emilia są ślicznymi imionami, kiedyś jak bede miała córcie to nazwe ją Liliana, a Emilia sama to imie noszę i jestem zniego dumna, a przyajciele i niektórzy z rodziny powymyślali mi różne zdrobnienia m.in: Emcia, Ema, Emka, Emilcia, Emciulka, Emi, Milka, Milcia. Milunia,Emilka :) A imie Liliana tak samo ma dużo zdrobniej fajnie brzmiących: Lili, Lilianka, Lilunia, Lila, Lilcia, Lilunia, Lilka, Ana.

Gość a ja chciabym bardzo do
A ja CI proponuje inne imie..tak jakby polaczenie obu ktore wymienilac :) mianowicie Emili (emilka) :) bardzo ladne!!

Gość Front Wyzwolenia Krasnali
co za egoizm. Mamusia będzie szczęśliwa, bo będzie wołała do dziecka "Lily", "Emma", a dziewczyna będzie miała zjebane życie przez takie udziwnione imię :/ no chyba że za granicę wyjedzie. na stałe. Ktoś już wcześniej pisał - wyobrażacie sobie panią prezes polskiej firmy co ma na imię Lily? Bleeeee... już lepiej byłoby nazwac "Julka", chociaż to imię, które niegdyś mi się bardzo podobało, teraz tak zbrzydło... A imiona Liliana i Emilia byłyby zdecydowanie lepsze od tych wsiowej (sorry za określenie, ale statystyki mówią, że takie dziwne jak na polskie realia imiona wymyslają ludzie o niższym statusie materialnym) Emm i Lily... :/ do tego typu imion trzeba miec też ładnie brzmiące nazwisko... katastroficznie brzmi np "Dżesika Garbala" :/

Gość MPF
Czy urząd stanu cywilnego pozwala nazwać dziewczynkę Lily? Wiem, że mogę napisać do Rady Języka Polskiego, ale może wiecie?

Gość gość
Tak, moja corka ma na imie Lily. Wolamy na nia Lilka

Gość gość
Moja zona właśnie oświadczyła ze może córka powinna mieć na imię Lily. Ok fajnie, napisz w papierach Liliana a wołają se jak chcesz. Ona chce wpisać w papiery Lily. To tak jak ktoś tutaj dał córce na imię Lily a wola na nią Lilka. Aha, mieszkamy w USA i to by było całkiem ok ale ja nie wiem może córka wyląduje kiedyś w Polsce i w papierach ma być Lily? Nawet ciężko wypowiedzieć dla mnie...nie rozumiem!

Gość gość
Moja corka bedzie emma, ale mieszkamy w uk , i tu zostaniemy (mamy obywatelstwa).

Gość Lily_Emma_
Ja mam tak na imię Wogóle to jestem Lily Emma Nowak Oba imienia uwielbiam !!! Dziwię sie że moja mama tak dobrze wybrała ! Te imienia są cudne a Liliana jest to dla mnie brzydkie imię Jak piszecie że imię lily i emma są brzydkie to piszcie "Moim zdaniem Lily to brzydkie imie

Gość gość
zalezy gdzie mieszkacie. jezeli w Polsce to dalabym Liliana lub Emilia, tak jak ludzie tu pisza. Moja siostra jest nauczycielem i mowila mi, ze nauczyciele sie bardzo smieja z tych zagranicznych imion i specjalnie czytaja tak jak jest napisane a nie jak powinno sie czytac. Wiec zastanow sie zanim wybierzesz imie.

Upokarzanie dzieci, ośmieszanie ich... za imiona, które nadali im rodzice? Wyjątkowo perfidne, żenujące podejście pseudopedagogów. Wstyd. Uważam, ze oba imiona są bardzo ładne, nie są kaleczone przez spolszczenie i nie brzmią śmiesznie, a porównywanie imion do stanowisk jest irracjonalne i żałosne.

Gość gość
Samotny tatuś - 30 lat temu miałam psa, który nazywał się Arisa