Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guginotta

Czy to prawda, że...........

Polecane posty

Gość guginotta

jesli ubezpiecze sie dodatkowo w pracy (skladka miesieczna wynosi ok.37 zl) to otrzymam pieniadze z tytulu urodzenia dziecka?

Gość ololokia
tak, zalezy od ubezpieczyciela, ale na ogol jest to cos okolo 1000-1500 zl, jesli amz tez jest dodatkowo ubezpieczony tez dostanie takie pieniadze. pozdrawiam

Gość guginotta
a odkad obowiazuje to ubezpieczenie? tzn. jesli ubezpiecze sie teraz a urodze w sierpniu to dostane te pieniadze?

Gość jhdasjh
jezeli chodzi o ciaze - i pieniadze z tytulu urodzenia dziecka to nie obowiazuje wczesniejszy okres składkowy - czyli dostaniesz

Gość guginotta
kurcze, to niezle, bo chce w przyszlym tyg sie ubezpieczyc i ciesze sie, ze mnie to chwyci :) a nie wiecie jeszcze jakie sa oprocz tego dodatku przywileje z dodatkowego ubezpieczenia?

W razie śmierci Twojej dostanie ktos kogo wyznaczysz pieniadze.W razie wypadku,złamania itp...wszystko zalezy od tego jakie bedziesz miała ubezpieczenie.

Gość no cóż ...
niektóre firmy ubezpieczeniowe mają okres karencji 6 miesięcy, a inne 9 mieisęcy. Oznacza to, że musisz płacić regularnie składki przez te 6 lub 9 miesięcy i dopiero wtedy nabywasz prawo do kwoty ubezpieczenia z tytułu urodzenia się dziecka. Każda firma ubezpieczeniowa ma swoje przepisy (Ogólne Warunki Ubezpieczenia) i najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio od agenta danej firmy. We wrześniu 2007 z PZU dostałam 900 zł przy składce 55 zł/miesiąc, a mąż 1000 zł przy składce 47 zł/miesiąc

Gość no cóż ...
niektóre takie polisy zawierają odszkodowane za leczenie szpitalne - w przypadku cesarki należy się :) też mi wypłaciliza 5-cio dniowy pobyt w szpitalu :)

Gość guginotta
dzieki dziewczyny, dobrze jest sie dowiedziec takich pozytecznych rzeczy :)

U mnie w pracy takie ubiezpieczenie miało 10 miesięcy okresu karencji (czy jak to tam się nazywa) - w przypadku ciąży. Czyli nie było szans, że kobieta nawet we wczesnej ciąży się załapie. Oprócz tego obejmowało leczenie szpitalne, śmierć rodziców, małżonka, urodzenie martwego lub zgon dziecka - straszne, ale piszę to dla informacji. 2 lata temu wynosiło 23 zł miesięcznie

Gość no cóż ...
bo to zależy jakie zakład pracy wynegocjował warunki ubezpieczenia grupowego :) im większe zatrudnienie i im mniejsze ryzyko wypadkowe (oraz liczy się jak długoi w jakim zakresie dany zakład jest ubezpieczany przez konkretnego ubezpieczyciela) tym mniejsza będzie składka przy podobnym zakresie ochrony :)

Gość niestety nie dostaniesz pienią
żków z tytułu urodzenia dziecka. Trzeba opłacać ubezpieczenie min. 9 miesięcy. W razie śmierci, czy wypadku tak, ale jeśli chodzi o ciążę, to musi upłynąć właśnie taki czas.

Własnie piszemy ,że u nie których trzeba odczekać.Ja u siebie w PZU nie miałam żadnej karencji

no ale jak przyjdzie do pzu ze sporym brzuszkiem to ja ubezpiecza, bo przeciez wiadomo o co chodzi?

Gość pytanie numer 83028510844
tez mnie to ciekawi ;)