Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odstawilam hormony ...

niedoczynnosc tarczycy ...

Polecane posty

Od poltora roku lecze sie na niedoczynnosc tarczycy ... zawsze mialam tendencje do tycia .... myslalam ze jak hormony sie unormuja zrzuce kilka kg i tu nic ;/ TSh i pozostale hormony w normie ... a ja ani deka nie moglam zrucic ;/ jednak ostatnio zabraklo mi tabletek ... nie biore ich juz 3 tydzien i ... schudlam 6 kg :) zastanawiam sie teraz powaznie czy isc do lekarza po tabletki ??? Mam obawy ze jak znowu je bede brac przytyje ;/

Gość no i dobrze
a po co masz sie truć syntetykami

Gość zostawić tabletki
bo się tyje... gratuluje głupoty

Z tarczyca nie ma zartow. Przeciez ona reguluje wiele funkcji zyciowych organizmu. Niby sie troche schudnie a skad wiadomo co w tym czasie moze stac sie ze zdrowiem. Ja lecze sie juz rok czasu. Najpierw wyladowalam w szpitalu, gdzie sie okazalo, ze mam pcos. Dostalam pigulki antykoncepcyjne. Zle sie po nich czulam , zyc mi sie nie chcialo, az pewnego dnia trafilam na swietnego lekarza, ktory zlecil mi szereg badan. Okazalo sie, ze mam za duzo przeciwcial tarczycy, za wysoki poziom prolaktyny no i oczywiscie pcos. Gdy pani dr obejzala moj wypis ze szpitala to sie za glowe zlapala. Juz wtedy bylo jasne, ze mam chora tarczyce ale w szpitalu sie nie zorientowali. Kilka dni plakalam i zastanawialam sie jak tu ufac lekarzom. Ale jesli sie szuka mozna znalesc wykwalifikowanego lekarza, ktory jest w stanie pomoc. Oczywiscie okazalo sie, ze pigulki jeszcze bardziej podnosily mi poziom prolaktyny. Niezle co? Chyba do grobu mnie chcieli wpedzic. Obecnie przebywam w Anglii. Nie jest mi latwo. Szczerze powiem, ze tu sluzba zdrowia jest jeszcze gorsza. No chyba, ze ja mam takiego pecha. Obecnie przyjmuje euthyrox 75 . Ciezko jest mi dostosowac dawke, bo hormony ciagle wariuja. Na pcos biore metformin. Oczywiscie cwicze i biegam. Nie poddaje sie chorobom. Czasem czuje sie lepiej, czasem gorzej ale coz zrobic. Taka nasza przypadlosc. Pozdrawiam Was dziewczyny.

Gość a moze jedno i drugie
czy przy niedoczynnosci moge robic głodówke