Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kalamazoo

rejestracja WRS a Tax Credit

Polecane posty

Witam. Czy aby otzryzmac Tax Credit trzeba byc zarejestrowanym w Home Office? Moja sytuacja jest dosc skomplikowana. Bylem zatrudniony od 6 kwietnia 2007 do 31 grudnia 2007. Oraz jestem samozatrudniony od 1 pazdziernika 2007 az do teraz. NIe zarejestrowalem sie jednak w Home office a chcialbym sie ubiegac o WTC i CTC. Stad pytanie czy wymagana jest taka rejestracja aby dostac te benefity? Czy da sie moze zarejestrowac z data wsteczna? czy moze poprosic mojego bylego pracodawce o wymazanie mojego zatrudnienia ( to firma mojego znajomego i wiem ze jesli to mozliwe bez problemu to zrobi)? a moze tak po prostu wyslac formularz rejestracyjny do home office wraz czekiem na 90 funtow i paszprotem?Smile Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdr.

Musisz miec HO.Inaczej nic nie zalatwisz z benefitami.

wiem ze musze. to znaczy nie do konca jestem o tym przekonany gdyz obecnie jestem samozatrudniony a jako taki nie musze sie rejestrowac w Home Office. \"Ciazy\" jednak nade mna histroia zatrudnienia i nie wiem jak to teraz rozwiazac. A moze jako osoba ktora byla zatrudniona tylko 15 godzin na tydz za min. stawke nie musialem sie rejestrowac? Bede wdzieczny za odpowiedz.

Nie wiem jak się uchowałeś pracując przez 2 lata bez HO, na pewno pracowałeś legalnie? Moim zdaniem najprościej będzie jak teraz wyślesz papiery do HO i po sprawie, rejestracja z datą wsteczną raczej nie jest możliwa, a wymazywać zatrudnienia nie ma sensu, bo i po co?

Hej. Pracowalem zaledwie 8 miesiecy a nie dwa lata. Teraz jestem samozatrudniony i jako taki nie musze sie rejestrowac w Home Office. Moj okres zatrudnienia skonczyl sie w grudniu. Wiec zastanawiam sie czy jeszcze w ogole moge sie zarejestrowac w HO i czy to bedzie wymagane oraz jak HO zareaguje na moj wniosek;/ Pozdr.

Moj M tez pracowal przez rok bez HO.Zlozyl jednak papiery i ma.Wlasnie uplynal rok od czasu zarejstrowania.Date rejestracji ma z przed roku ale jest ujeta tez data od kiedy faktycznie pracowal. Nie wiem czy to ze jestes samozatrudniajacy zwalnia cie z posiadania Ho.To jest ich pozwolenie na prace w UK wiec chyba obowiazuje wszystkich.

Hej. Osoby samozatrudnione jak i wlasciciele firm nie maja obowiazku rejestrowac sie w HO. Ja sie tylko zastanawiam czy skoro juz nie jestem zatrudniony w tamtej firmie to czy dalej moge sie zarejestrowac? A moze juz jako osobie samozatrudnionej przyznaja Tax Credit gdyz samozatrudnieni nie podlegaja rejestracji;/ hm troche skomplikowana jest ta moja sytuacja;)

Gość iririr
przez okres ponad 8 miesięcy nie raczyłeś zarejestrować się w HO bo pewnie szkoda ci było pieniędzy. a teraz chcesz się starać o benefity nie wstyd ci?

Moim zdaniem nie potrzebujesz HO, aby otrzymać tax credits (jesli oczywiście sie kwalifikujesz). Jako samozatrudniony możesz się o nie ubiegać tak samo jak zwykły pracownik, a bedąc samozatrudnionym nie musisz mieć HO, więc logiczne jest, że aby otrzymać tax credits w Twojej sytuacji też HO nie musisz mieć. Poprzednie zatrudnienie nie ma tutaj chyba nic do rzeczy.

Aha, a po formularz i tak musisz zadzwonić to przy okazji możesz o to zapytać u źródła.

Hej Trudi, Wielkie dzieki za info. Formularz juz mam w domu. Musze tylko zaczekac az i sie dziecko urodzi:) Moze to byc lada chwila. Wtedy wysle:) Pozdr. K.

nie ma za co, chyba niewiele pomogłam::) pozdrowienia

Pomoglas i to bardzo:) Zwlaszcza ten link byl przydatny. Bardzo duzo wyjasnil:) Dzieki wielkie.