Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nic dziwnego

jestem netomanką, jak z tego wyjść?

Polecane posty

Gość to nic dziwnego

każdą wolną chwilę spędzam przed kompem, zaczynam rano przy porannej kawie, po pracy ladwo ściągnę buty, a czasem i nie, pędzę odpalic kompa. Nie spotykam się z przyjaciólmi, bo czatuję z obcymi ludzmi i opowiadam im o swoich problemach, przestałam uprawiać sport, wychodzić na piwo, nie oglądam tv. Czuję, że coś tu jest nie tak i jednocześnie nie potrafię przestac

Gość achy_ochy
a masz rodzinę?

odłącz internet albo wyrzuć przez okno komputer...nie jesteś sama w tym nałogu na pewno-statystycznie 1/3 kafeterian to nałogowi przesiadownicy

Odciąć internet, to jedyne słuszne rozwiązanie, a potem zająć się realnym życiem :)

Gość dobrze ze nie
erotomanka :)

To napewno minie:)Też wpadłam w ten wir, poznałam sporo ludzi, ogólnie net był niezwykle ważny i wiele czasu mu poświęcałam, powiem Ci że przesyciłam się, mimo że bardzo dużo pracuje przy komputerze , mam teraz trzy czy cztery stronki(w tym pocztę) na które wchodzę raz na jakiś czas i nie poświęcam więcej jak pół godziny dziennie na buszowanie po necie dla swojej przyjemności zwyczajnie jestem znudzona, wolę poczytać książkę, jestem pewna że Ci to przejdzie , to jak z jedzeniem słodyczy, w końcu jak się ich człowiek za dużo naje ma dość i z tym też tak będzie, głowa do góry:)

Gość katafalk
już lepsza by była ta erotomanka

Gość to nic dziwnego
islandia ze słodyczami tak jest, że mogą się przejeść, ale za jakiś czas chce się ich znowu. Też mam wrażenia, że połowa przesiadujących tu ludzi ma ten sam problem co ja. Ja chociaz w pracy jestem odcięta od netu, więc mam przerwy na pracę i sen. Jednak łapę się tym , że zyję problemami piszących tu ludzi, myśle o nich i z innymi w realu jestem juz w stanie rozmawiac o tym, co przeczytałam w necie

Gość to nic dziwnego
tylko o tym,co przeczytałam w necie

Gość billiczna
Zalatw sobie wyjazd gdzies gdzie przyroda I chodz na dlugie spacery. Taki dzien polnymi drogami, bardzo duzo daje. Po calym dniu przygladania sie jak piekny jest swiat, zaczynasz sie dziwic sie, ze moglas siedziec przed kompem

to nic dziwnego nie przejmuj się, też kiedyś dużo siedzialam jak się w pracy nudziłam, a teraz nie mam czasu zajrzeć. jesli Ci trudno, zaplanuj sobie stałe zajęcia, wykup karnet na basen, na fitnes, do kina etc. pozwalaj sobie na ograniczony godzinowo czas.

Gość to nic dziwnego
wiecie co, z jednej strony martwi mnie ten nałóg, z drugiej jednak lubię to moje drugie zycie. Wiem, że wpadłam juz jak sliwka w kompot. Myślałam, że to tylko tak przez zimę i jak się zrobi ciepło, to mi przejdzie. Nic z tego. Byłam dziś na łonie natury, było cudnie na słońcu. Siedziałam na leżaku rozmarzona i rozmyslałam, że jest bosko, tylko mi tu laptopa na kolanach brak i wtedy byłaby juz pełnia szczęścia.

Uzależnienie jak każde inne. Uzależnij się w zamian od seksu, też nie będziesz mieć czasu, ale...:) Poważnie - jeśli to zaczyna baaaaardzo przeszkadzać, to można się leczyć. Prościej - nie włączać komputer tylko w określonych godzinach + stałe zajęcia.

Gość to nic dziwnego
miło, ze mogę dzielic tę przyjemnośc z innymi;) A juz miałam poczucie winy.

Witam Madam - Ty masz intuicję .

Co wczoraj robiłaś ?

Ty też masz widzę słabości ... .

nie wstydź się powoli to do Ciebie dotrze .

ale musisz mi o tym powiedzieć .

a wtedy pakt ... BAD BOY RECORDS (R) Certificate of Authenticity ... czyli coś wspólnego .

do Brzydal28 Cześć . Wbrew pozorom nie jestem JEJ adoratorem Ona o tym Wie . Raczej nad czym innym się zastanawia .