Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas na zabki.

aparacik na zeby, pare pytan.

Polecane posty

Gość czas na zabki.

chce założyć aparat na ząbki mam 25 latek ...chyba nie za późno. no i chciała bym trafić do jakiegoś dobrego fachowca. ząbki to mój kompleks. z prawej strony trójka wystaje z przodu a następny jest za nią z tylu, jak myślicie da sie to naprawić ??? ile będę nosiła aparacik. i czy to prawda ze przykręcenie jakichś śrubek kosztuje 50 pln za sztukę. no i jak jest ktoś z podlaskiego to niech poleci jakiegoś dobrego fachowca w Białymstoku.

Gość Zielona Elficzka
Witam. Nosiłam aparat ortodontyczny i jestem bardzo zadowolona :) Ile bedziesz nosiła to kwestia indywidualnej wady zgryzu - około 1,5 roku do dwóch lat. Oczywiscie są regularne kontrole w trakcie których bedziesz miała podkręcany aparacik, zmieniane gumki miedzy ząbkami, ale to nie boli.Takie wizyty są najpierw chyba co miesiac, póżniej z etgo co pamiętam co 3 miesiace. Niestety nie znam żadngo dobrego ortodonty w Twoim województwie :( Z uwag ogólnych - bardzo wazna jest wówczas higiena jamy ustnej i dokłądne mycie absolutnie po akzdym posiłku. w przeciwnym razie moga sie pojawic nie tylko przevbarwienia, które po zdjeciu aparatu abrdzo brzydko wyglądają, ale także ubytki. Nie mozna takze w tym czasie uzywac past wybielajacych. Aha - zwłaszcza na poczatku aparacik boli bo wsyztsko sie naciąga :( Co do Twojej wady proponuje zasiegnac rady specjalisty, jesli szczeka jest mała i ząbki nie beda sie miały gdzie rozsunac, mozliwe ze bedzie konieczne usuniecie jednego zabka. Pozdrawiam!

Gość a ja mam 23 lata ........
i szparę między zębami :/ ok 2 mm moze mniej, wszystkie inne proste, i też myslę o założeniu aparatu, ale te 2 lata noszenia trochę mnie przerażają

Gość scdcdcdc
zabki aparacik? co to kurwa. nie chodzilas na lekcje jezyka polskiegio?

Gość a co konkretnie jest
niepoprawnie napisane?

Gość Zielona Elficzka
Dwa lata szybko zlecą, a być moze bedzie mniej. Sama nosiłam aparat nieco ponad półtora roku i szybko to jakoś zleciało. Mozna się przyzwyczaić, a efekty są i to dłuuugotrwałe :)