Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viera

torbiel ślinianki przyusznej

Polecane posty

Gość viera

Hej mam taki problem i moze ktos był w takiej sytuacji i może mi pomoże. Od dłuższego czasu mam guzek za uchem na śliniance miałam robione usg wykazała torbiel na śliniance, miałam takze robiony bac i wyszło że treść krwista z zawartością białka, wyniki krwi ok. Byłam u laryngologa stwierdził żeby wycinać, drugi kazał poczekać, ponieważ miałam chorego zęba ze strony tej ślinianki to po wyrwaniu go torbiel zmniejszyła swe rozmiary o ponad połowę. Może ktoś miał podobnie co mam dalej robić???

Gość viera
I naprawde nikt mi nie pomoże buuuuu :(

Gość powiem tak
Idź do lekarza i pozbądź się tego,po wyleczeniu zęba. Bliska mi osoba miała coś takiego po uderzeniu,już nie żyje,ale hodowała to latami.

Gość odczekaj bo to może być
od zęba !całkiem możliwe!!!jak usuniesz ryzyko jest uszkodzenia nerwu twarzowego!!!!!!!!!!!!!!!!pozdro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość odczekaj bo to może być
ŚLINIANKA przyuszna nie jest za uchem tylko pod uchem!!!

Gość ZA UCHEM JEST KOŚĆ SKRONIOWA

Gość TEZ TAK MAM -TO JEST WYNIK STA
STANU ZAPALNEGO!!!!!!!!POCZEKAJ I WYLECZ ZĄB!!!!!!!!!!!!!!

Gość Viera
Do też tak mam- czy możesz cos więcej na ten temat napisac??!!

Gość viera
jeszcze raz podnoszę czy ktoś tak ma??????

Gość TAK TEŻ TAK MAM
aLE MUSZĘ ćiebie zawieść bo ja nie mam tego od zęba, tylko od ucha i dlatego stwierdzam że jeżeli jest to ślinianka przyuszna to tuż pod uchem i dodam że jest siedlisko bakterii i ztąd ten obrzęk!pozdro!!!

Gość TAK TEŻ TAK MAM
Jak masz pytania to proszę pytaj!

Gość viera
też tak mam - dzięki za odzew! Chciałam się zapytać czy byłaś/byłeś z tym u lekarza i co dalej zamierzasz z tym robić, i w ogóle skad to paskudztwo się wzięło?? Jeśli możesz mi odpowiedzieć chociaż na część z tych pytań to będę wdzięczna.

Gość viera
Aha niewiem czy miało to wpływ ale dawniej strasznie często miałam anginy ropne- czy to może mieć wpływ?

Gość TAK TEŻ TAK MAM
tAK to może być wynikiem anginy ropnej ! jak już wspomnialam tzw. ślinianka jest zbiorowiskiem zarazków czyli bakterii! Ja nic z tym nie robie ale jestem pod ciagłą opieką laryngologa ! A dlaczego nic nie robie bo się boje tzw. (grymasu twarzy )a po za tym to mnie nie boli tylko jest zauważalne wizualnie i na brak śliny czyli suchości w buzi nie narzekam !!!pytaj !pozdro!!! Po południu mamy zamiar wskoczyć nad jezioro ! jak nie odpowiem dzisiaj to jutro na pewno !!!!pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość viera
Oj dzięki Ci ogromne, troche mnie uspokoiłaś bo co po niektórzy to już takie przypadki widzą w trumnie;), mnie też to nie boli jest to mało widoczne tylko czasem mi się wydaje że to jest raz mniejsze , raz większe. Najgorsze to to że chciała bym sie zacząć starać o dziecko , a z czymś takim to niebardzo chyba. Mam jeszcze takie pytanie czy długo to masz?

Gość TAK TEŻ TAK MAM
Witam ponownie !nie mogłam się dostac do internetu bo przeszła ogromna burza ! Nie odpiszę Ci jak długo to mam ale jest to w wielkości jaja kurzego >I wiedz jedno że każdy pacjent to inny przypadek ,pozdro!!!!!

Gość TAK TEŻ TAK MAM
Viera ! a czy ma to cos wspólnego z zajściem w ciąże to musisz się upewnić u laryngologa !pewne jest że tam jest splot nerwu twarzowego ! widziałam kobiety jak one po zabiegu wyglądaja!

Gość TAK TEŻ TAK MAM
Od Ciebie i tylko Ciebie zależy czy coś z tym zrobisz !i jakie masz z tym problemy i kiedy Ci to dokucza!(piszę tak na raty w obawie że mi znowu wysiadzie )pozdro!!!

Gość TAK TEZ TAK MAM
Nie piszę Ci wszystkiego , aby Cię nie załamać !!! U mnie jest to wynik zapalenia ucha i złego zdiagnozowania zakończony operacja i głuchotą!!!pozdro!!!

Gość viera
No to teraz mnie nastraszyłaś ja to mam wielkosci pestki wiśni no moe odrobine większe, kurcze ja sie powiem szczerze nastawiałam na operację, bo widziałam kobietę po wycięciu tego czegoś i powiem że nic jej nie uszkodzili. Teraz to już sama nie wiem,bede pewnie musiała sie udac znowu do laryngologa, tylko co jeden to co innego mówi. A twoj lekarz radzi wycinać czy nie ruszać? Tak w ogóle to strasznie Ci współczuje tym uchem. POZDRAWIAM

Gość viera
A co miałas na mysli pisząc nie mówie Ci wszystkiego???

Gość TAK TEŻ TAK MAM
bardzo chcciałabym Ci pomóc- ale najlepiej uzgodnij to z lekarzem!proszę zrozum mnie !!!ze mną to całkiem inna"bajka"idż i pogadaj !!!

Gość TAK TEŻ TAK MAM
Viera ! no właśnie każdy lekarz i naczej mówi !!!Ja bym tego nie ruszała chyba ze może to spowodować rozrost cz zmiany nowotworowe!!!powinni Ci zrobić cytologię a dopiero zadecydować!

Gość viera
Dzięki bardzo za wszystkie odpowiedzi, niemam innego wyjścia jak znowu udać się do lekarza, samo raczej mi to nie przejdzie .

Gość tak ja też tak mam
Viera !!! Ale zmień lekarza !!!mnie boli tylko wówczas jak jest silny wiatr , albo jest naprawdę zimno !smaruję wówczas maścią rozgrzewającą i ustępuję !i tak już parenaście lat !!!pozdro!!!

Gość viera
Ale ja miałam robioną biopsję ( Bac- tj. biopsja) właśnie tam nic niepokojącego nie wyszło, tzn płyn surowiczy i kropelki krwi, usg, też było robione też ok, tzn wężły chłonne , tarczyca w porządku.

Gość viera
No to faktycznie długo to już masz , tzn ja tez już parę lat, mnie to raczej nie boli, jak mam grypę np. i nos zatkany to wtedy troche czuje, ale tak to nie odczuwam żadniego dyskomfortu!

Gość myk.myk
Ja jestem po operacji usuniecia torbieli slinianki przyusznej i znowu torbiel mi narosla.Nie uszkodzono mi nerwu twarzowego ale tylko dlatego,ze lekarz nie zdecydowal sie na usuniecie calej slinianki bo byloby duze ryzyko uszkodzenia nerwow.Jesli ktos ma jakies pytania odnosnie mojego przypadku to podaje maila-bobasy4@op.pl

Gość myk.myk
Ja jestem po operacji usuniecia torbieli slinianki przyusznej i znowu torbiel mi narosla.Nie uszkodzono mi nerwu twarzowego ale tylko dlatego,ze lekarz nie zdecydowal sie na usuniecie calej slinianki bo byloby duze ryzyko uszkodzenia nerwow.Jesli ktos ma jakies pytania odnosnie mojego przypadku to podaje maila-bobasy4@op.pl

Gość viera
No właśnie słyszałam ,że taka torbiel się lubi odnowić. I co w takiej sytuacji, masz zamiar znowu poddać się zabiegowi?