Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka mamma 097

jak często miałyście robione usg?

Polecane posty

Gość majka mamma 097

czy co miesiąc czy standardowo 3razy tylko na poczatku w srodku i na końcu? ja bylam tylko narazie jeden raz i niemam pojecia jakie badania jeszcze mnie czekają czy znuw usg czy co inne czyli co?/

ja mam czesciej niż co miesiąc. ostatnio mam co tydzień. Jesli jest taka konieczność to lepiej mieć częsciej niż za rzadko.

Gość kenta
A ja mialam pierwsze usg dopiero w 24 tc :( Choć caly czas, od p[oczątku chodzilam do lekarza... Ale moja gin uważala ciągle, że jeszcze za wcześnie... Dlatego w końcu zmienilam lekarza...

Pierwsze USG miałam zrobione w 7/8 tc, drugie ok 22 tydzien i od ok 7 miesiąca co 2 tygodnie czyli na każdej wizycie, dodam że ciąża nie była zagrożona.

Pierwsze w 4 tygodniu, potem w 8 tyg, i tak co miesiąc, jak narazie ide w czwartek teraz, to może juz bede chodzić co 2 tyg bo ponocz z ktg tak jest:)

a i na poczatku miałam dwóch ginekologów prywatnych to razy 2, potem zostawiłam sobie jednego, jak bedzie na koncu ? nie wiem, może znów dojdzie 2 ginekolog, bo jestem straszna panikara, która najchetnie by sobie kupiła sprzet usg na własny urzytek:D

a wiecie, ze dziecko podczas usg slyszy to tak jakby ze stacji ruszalo jednoczesnie 5 pociagow? :) ja mam tez usg podczas kazdej wizyty z ta roznica, ze czasem lekarka dluzej bada dzidziusia ale tetno sprawdza zawsze i usg choc czasem krotkie ale zawsze jest. a dzis mnie tak "recznie" mocno przebadala, ze hoho :(

Gość najważniejsze usg
robione przez specjaliste a nie lekarza w gabinecie czeka się w 12-14 tc, 22 tc i 37 tc. Ponadto mam zwykłe usg co miesiac na kontrolnym badaniu, ale trwa zaledwie 5 minut, bo podglądamy wtedy tylko serduszko, ale wcale nie trzeba go robić co miesiąc

Co wizyte - czyli co miesiąc począwszy od 7tc :) Zawsze nie mogłam się doczekać! A tu już 4 miesiące moja kruszyna ma ehhh

Ja miałam przy każdej wizycie ale to ze względu na dwa cwcześniejsze poronienia. Całą ciąże musiałam często kontrolować. Mój Synek jest zdrowy i jutro konczy trzy miesiące.