Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gośka123

czerwone pręgi na brzuchu

Polecane posty

kilka miesięcy (4-5) temu pojawiły się u mnie czerwone pręgi na brzuchu. czas mija, a one nie bledną, nie znikają. Martwie się o czywiście pójdę do lekarza. Ale może ktośkiedyś miał podobny problem????? tp nie są rozstępy

Gość pewnie masz robale

rozstępy są zdecydowanie bledsze, nie są wypukłe, a te moje pręgi są jakby delikatnie wypukłe i bardzo czerwone. To jakby pękła zyła pod skórą i się wylała krew nie wiem jak to opisać kurcze

Gość kasia345
idz z tym do lekarza bo moze pekaja ci zyłki i moze sie zrobic zator moze brakuje ci jakichs witamin moga sie zrobic zylaki

Gość nie prawda rozstępy
to są rany w skórze, tzn. tkanka skóry zostaje przerwana na prawie całej swojej głębokości, potem robią się z nich blizny i dopiero wtedy bledną. A na początku są właśnie czerwono-fioletowe i wypukłe, jeśli tworzą się nagle i masowo.

Gość malaaaaa./.
a nic więcej Cię nie niepokoi? oprócz tych rozstępów masz jeszcze jaieś inne objawy?

Gość alicjaaaaaaaa
oczywiście,że to rozstępy i to w najgorszym stadium.A zbieleją i zmniejszą się ci za kilka lat.Nie przytyłaś albo nie schudłaś ostatnio gwałtownie?

Gość paseczkowa
sprawdz czy nie masz podwyższonego poziomu kortyzolu we krwi, to on powoduje powstawanie rozstępów w czasie diet, tycia czy ciąży