Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **tylda23**

ZMIANIA PLASTRÓW EVRA NA TABSY TYLKO JAKIE???? DORADŹCIE

Polecane posty

Gość **tylda23**

witam wszystkie panie. od 1,5 roku biore plastry evra i jestem znich bardzo zadowolona, ale wyjezdżam teraz na pół roku do śródziemnomorskiego kraju i chciałabym przezucic sie na tabsy, bo przy opalaniu po plasterkach zawsze zostają małe ślady, poza tym czuje sie juz niekomfortowo z tymi plastrami. wczesniej mi nie przeszkadzały a teraz czuje sie jak jakis towar na półce sklepowej z przyklejona metka ;) tak czy siak jakie tabletki mi możecie polecić? chciałabym takie do których się nie przybiera na wadze, wiem że każdy organizm reaguje indywidualnie, jednak jedne tableki przyczyniaja się do powiekszenia wagi bardziej niż inne. i jeszcze jedno: palę papierosy wiec czy sa takie tabletki które z tym nie kolidują? bo z plastrami nie było problemu. i ostatnia sprawa czy sa takie tabletki których nie trzeba zazywac o tej samyj godzinie każdego dnia?

o tej samej godzinie kazdego dnia nalezy przyjmowac jedynie minipigulki. tabletki dwufazowe (lub trojfazowe) mozesz przyjmowac bez zegarka w reku, ale o tej samej porze dnia. tzn albo zawsze rano, albo zawsze wieczorem itd... jesli zdazy ci sie kilkugodzinny poslizg nie niesie do ze soba ryzyka takiego jak w przypadku minipigulek. ja stosowalam plastry przez okres roku, niestety nie bylam z nich bardzo zadowolona. mam zbyt sucha i wrazliwa skore, kazdy plasterek pozostawial na niej po sobie slad na kilka kolejnych tygodni :( przeszlam na tabletki logest. od kilku lat mieszkam w kraju srodziemnomorskim ;) i tu stosowalam fedra (odpowiednik polskiego logestu)

Plastry też kolidują z paleniem, tylko mniej. Nie chcesz ich naklejać sobie na pupie? A może chcesz spróbować NuvaRingu? Masz go na miesiąc z głowy, nie przejmujesz się alkoholem czy zmianą czasu :). Wszystkie tabletki powinno przyjmować się regularnie. W przypadku złożonych plus minus dwie godziny. Oczywiście przesunięcie nie owocuje zaraz ciążą :), ale może Cię stresować...

Gość **tylda23**
nie lubie naklejac plastrów na pośladki wtedy czuje się nie komfortowo. ok czyli ten logest jest jak najbardziej ok? mam nadzieje że nie bedzie jakiś duzych efektów ubocznych no i te papierosy żeby nie kolidowały... ale oto zapytam sie juz dokładniej lekarza. Czyli logest to dobre tabletki w takim razie? Czy może któraś może mi polecić lepsze dla mojego przypadku?

Gość **tylda23**
nomina a co to jest dokładnie ten NuvaRing?