Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkanka

Mieszkanie komunalne

Polecane posty

Gość Mieszkanka

Witam, Mam pytanie. Czy ktos wie gdzie mozna skladac wnioski o przydzial mieszkania komunalnego na terenie woj. ślaskiego? Jak wyglada sama procedura i czy w dzisiejszych czasach sa jeszcze szanse takie mieszkanie otrzymac... Znalazlam tez jedno ogloszenie : Odstapie za 5000zl mieszkanie komunalne w centrum katowic. Co myslicie o takich ofertach? Dzieki za jakiekolwiek odpowiedzi od osob ktore sa w temacie.

Gość dziwia mnie takie oferty
bo o przydziale ecyduje UM. I tam sie sklada wnioski. Sa slabe sznse. Wyrzucasja nawet stalych lokatorow, nie chca z nimi podpisywac umow po smierci glownego najemcy :(

Gość dora

A to chyba nie jest legalne. Widziałam, że do tej pory są takie ogłoszenia. Masakra.Te mieszkania to wcale nie są takie takie w utrzymaniu.Czasem też dostaje się takie do generalnego remontu.Zależy od widzimisię urzędników. Jak się nie płaci to normalnie cię wywalają.Ja miałam trudną sytuację i najpierw dostałam mieszkanie a potem mnie wywalili i jeszcze dług rósł, bo odsetki dowalali.Na szczęście nie musiałam tego spłacać.Nie obyło się bez interwencji prawnika.Mecenas z Kancelarii Klisz i Wspólnicy ogarnął temat i się okazało, że nic im się nie należy. Tyle dobrego.