Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dxc

długo trwająca miesiączka

Polecane posty

Gość dxc

Szkoda że kobieca miesiączka nie trwa cały miesiąc, bez żadnych przerw między kolejnymi menstruacjami.

Gość dxc
To dobrze że byś nie wytrzymała.

:/ kurwa gdybys ty chociaz jeden okres moglbys przezyc, dopiero wtedy bys zobaczyl, jak kobiety musza byc cierpliwe i odpowne i jakimi wy tak naprawde jestescie ciotami przy nas

Gość dxc
Co w tym takiego strasznego ?

Gość dxc
przesadzasz

po pierwsze sama swiadomosc, ze prawie przez cale zycie, klka dni w miesiacu masz okres (dokladniejsze, czestsze dbanie o higiene, zmienianie tamponow, podpasek) po drugie PMS, a po trzecie to ze tak napierdala brzuch (nie wszytskie, ale mnie tak) ze chyba zaden facet by tego nie wytrzymal, zadne tabletki mi oczywiscie nie pomagaja a z bolem brzucha laczy sie biegunka, bol glowy i chec zwymiotowania

no ale Pan Bog kobiety obarczyl miesiaczkami, ciazami bo wiedzial ze jestesmy silniejsze

Gość dxc
co to jest PMS ?

Gość dxc
Na czym ten pms polega ?

Aż 70 proc. kobiet cierpi na zespół napięcia przedmiesiączkowego (ZNP). W skrajnych przypadkach uniemożliwia on normalne funkcjonowanie. Jak twierdzą specjaliści, dolegliwość ta jest nieprawidłową reakcją układu nerwowego na prawidłowe zmiany hormonalne zachodzące w organizmie kobiety. Lista najczęściej występujących objawów jest bardzo długa. Znajdują się na niej np. napięcie emocjonalne, czyli nerwowość, agresja, depresja, drażliwość, ospałość i senność, zmienność nastroju, trudna do opanowania płaczliwość, brak chęci do współżycia płciowego, lękliwość, obrzęk piersi, nóg, wzdęcia i bóle brzucha, zaparcia lub biegunki, bóle głowy (nieraz bardzo silne), zawroty, omdlenia, zburzenia w oddawaniu moczu, bóle i obrzęki stawów, trądzik lub pokrzywka na skórze, kołatania serca, uczulenia. Czasami zdarza się, że podczas ZNP nasilają się bieżące choroby, np. cukrzyca lub astma oskrzelowa.

Objawy pojawiają się najczęściej w drugiej fazie cyklu płciowego kobiety, mniej więcej 14 dni przed początkiem krwawienia miesiączkowego (najczęściej od czwartego do dziesiątego dnia cyklu).

Gość dxc
czyli ile ten pms trwa ?

Gość na szczescie tego calego
PMSa nie mam... Ale za to w pierwszy dzien sie tragicznie czuje, poza tym miesiazka u mnie trwa tydzien :O A 3 piersze dni to leje sie tak, ze strach z domu wychodzic :O

no roznie, objawia sie tak jak pisze okolo 14 dni przed miesiaczka, a jak sie miesiaczka zacznie to sie konczy, nie wszytskie kobiety to maja, i oczywiscie te objawy nie wystepuja naraz, moga byc pojedyncze

ja przed miesiaczka to najchetniej wszystkich bym pozabijala, jestm na wszytskich wkurwiona, deprecha na maxa i tylko placz, placz i placz

do autora wątku- kobita by sie wykrwawila, dlatego miesiaczka trwa 3-6dni jesli trwa dluzej musi udac sie do gina, bowiem staje sie co raz bardziej oslabioa, LOGICZNE, gdyby Tobie non toper lecialaby krew, to wykrwawilby sie, fakt faktem ze ilosc krwi to mniej wiecej filizanka kawy, chociaz nie chce mi sie w to wierzyc :) w sensie ze troche wiecej, to jest to jednak czas tak jakby powiedziec trudniejszy, bo jedne lepiej przetrwaja ta miesiaczke drugie maja PMS, a wszystko po to aby rodzic te dzieciaczki :)

Moja pierwsza miesiączka trwałą 12 dni i była strasznie obfita. Potem juz było lepiej. Ciekawe co na to ten facet?

Gość dxc
nie stchórzył:)

Gość dxc
Juz nie bo zmieklem. Wystarczy że pare dni sie pomęczycie:)

Gość dxc
jakos mi sie was żal zrobiło:)

Gość dxc
jak chcesz moge pomoc ci rozwiązać ten problem;)