Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gablis*

jaki schemat w karmioeniu 9 miesięcznego niemowlęcia

Polecane posty

chciałabym poradzić się Was jak i w jakich porach karmicie swoje dzieci. Mój Michaś właśnie skończył 9 miesięcy i jest dorodnym bobaskiem - 10.800 kg. karmie go cały czas piersią choć właśnie teraz zaczełam podawać mu mleko sztuczne jako uzupełnienie, bo zaczynam mieć coraz mniej pokarmu i mały nie chce piersi bo zbyt mało obficie mu leci. zastanawiam się ile takie dziecko powinno wypijać mleka, bo mały zbytnio nie akceptuje sztucznych mieszanek. odciągam pokarm żeby stymulować piersi do pracy ale to niestety niewiele pomaga. mały w tej chwili dostaje: ok. 7.30 - pierś ok. 9.00 - śniadanie (owoce, chlebek z masełkiem) 0k. 12/12.30 - mleko (pierś albo mieszanka) ok. 15/16 - obiadek (warzywka z mięsem) - zjada dość dużo 0o. 18 - owoce 0 19-19.30 - pierś 21.00 - mleko (pierś albo mieszankę) co myślicie o tym schemacie ? wypija w ciągu dnia ok 150 ml herbatki + wodę

Gość hmmm mmm mmm
moja córcia ma 14 miesiecy, wazy 11,5 ok.8 rano mleczko /170ml/ ok.10 drugie sniadanie/kanapkelub parowkelub cos tam innego ok.13-14 obiad/zupka z mieskiem ok15-owocki ok18 przekaske jakąs ok21 mleczko/170ml/ w ciagu dnia tez czesto je jabluszka, chodzi sobie z nim, albo flipsy chrupki.. pije ok100ml soczku i ok.100herbatki

Gość gabyyy
Moja córcia ma 9 i pół miesiąca i waży 8,5 kg. zjada: 7:00 - pierś 9:00 - mleczną kaszkę lub jogurcik lub twarożek z owocami (słoiczek) 12:00 - pierś lub chrupki czy biszkopciki (a wtedy także wodę do popicia) ok. 15:30 - obiadek (ze słoiczka) + soczek lub herbatkę 18:00 - deser owocowy i pierś 21:00 -po kąpieli pierś a czasem jak jest bardziej marudna hipp przysmak na dobranoc. ale budzi się jeszcze w nocy i też je pierś :P a w teraz jak jest ciepło to więcej wody. nie wiem gdzie jej to wszystko znika bo jest dość drobna.

moja ma niecale 10 mc, wazy 10 kg, a je: - rano po przebudzeniu mieszanka ok 240 ml - w poludnie obiadek ok 130 g i deserek ok 130 g - ok 16ej mleczko 240 ml - wieczorem po kapieli znowu mleczko 240 ml do kazdej butelki dodaje kaszki, teraz ostatnio zbozowe, zmieniam smaki zeby bylo urozmaicone; oczywiscie nie zawsze wszystko wypija

Dziękuje, gabyyy - widzę że schemat mamy podobny no nie wiem jak to się dzieje, że ten mój synek tak galopuje z tą wagą. Zębów ma już 8. powoli zaczyna raczkować. jak się go postawi na nóżkach to nie chce usiąść, więc pewnie szybko zacznie chodzić. MAm nadzieję, że wtedy troszkę zgubi :) a co myślicie o danonkach? czy można je podawać dzieciom przed skonczeniem roczku ?

moja corka ma 8 miesiecy i wazy ok 8kg zawsze rano dostaje kaszke pozniej owocka w miedzy czasie piers jakas kanapeczke pozniej obiadek piers daje jej danonki i na kolacje je kanapeczke albo kaszke a po kapaniu i w nocy ssie piers tylko ze mala od miesiaca raczkuje wiec ta waga mam nadzieje nie bedzie juz tak szla do gory

Gość wydaje mi sie z
ze jakies lekkie te wasze dzieci! Moja coreczka ma 5 m-cy i wazy 7 kg! Mam tutaj na kafe mnostwo kolezanek i ich dzieci tez waza od 7 kg do 8 kg! Kiedy wasze dzieciaczki przestaly przybierac na wadze? Bo roznica wieku jest ok 4 m-cy a wagowo jedynie 1-2 kg???