Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie0garneta

czy jestem w ciąży??

Polecane posty

Gość prawie0garneta

Ok, zacznę od tego, że jestem bardzo nieodpowiedzialna. Miałam stosunek bez zabezpieczenia w tym samym dniu, w ktorym skończył mi się okres ( po południu, ostatniego tampona pozbyłam się rano). Moj chłopak osiągnął orgazm, ale obojgu nam wydaje się, że "zdążył" ze mnie wyjść(zresztą dowody były na pościeli...). Jeżeli jednak skończył we mnie, to mogę zajść w ciąże? Dzizys, mam 16 lat, niewyobrażam sobie tego ;(

Gość kicks
obawiam się że szanse są duże...minęły już 72h? bo jak nie to biegnij po tabletki do lekarza...pozostaje mi życzyć Ci szczęścia

Gość prawie0garneta
ale zakładając, że we mnie nie skończył... ?? tak minęły 72h, to było w sobote ;/

Gość prawie0garneta
zresztą podobno, taki płod może niedożyć miesiąca, to też prawda??

Gość kicks
nie musiał w Tobie skończyć, plemniki są także w płynie który pojawia się przed wytryskiem a zakładając że plemniki mogą żyć w ciele kobiety do 7 dni to szansa na ciążę jest duża. Nie chcę Cię straszyć, ale skoro pytasz to takie jest moje zdanie. Nie zamierzam Cię krytywkować, wiem czasem emocje biorą górę nad rozumem, ale jeśli nie będziesz w ciąży to pamiętaj o zabezpieczeniu! Zrób sobie za jakiś tydzień badanie krwi beta hcg bo testy apteczne ani ginekolog nic Ci teraz nie powiedzą

Gość kicks
taki plód, tzn jaki? To prawda, że duża część ciąż "wchłania się" w piwerwszym miesiącu ale musi być to spowodowane jakimś zachwianiem w organizmie a Ty jesteś chyba młoda i zdrowa

nie jesteś w ciąży, nie ma takiej możliwosci, ponieważ nie było mozliwości zapłodnienia. nie miałaś dni płodnych na 100 % zaraz po okresie, dni płodne przypadają 14-16 dni wstecz od dostania okresu, więc jeśli masz cykle np 33 dniowe to mozliwość zapłodnienia jest ok 19 dnia cyklu, a nie zaraz po okresie.

Gość kicks
kto ma cykle 33 dniowe?!prawie nikt nie ma takich cykli! szansa na ciąże jest, owszem 12-14 dnia prawie 100% ale po okresie od razu jest.

Gość Emyu
aloe plemnik moze przesiedziec 10 dni czy tam 7 i sobie zaczsekac na jajko. Szansa jest.

Gość kicks
jakby kobiety zachodziły w ciążę tylko 12-14 dnia to by nie istniała instytucja wpadki i nie byłoby domów dziecka

Gość prawie0garneta
przecież podobno żyją tylko 72 h to jak to z nimi w końcu jest ??

Gość prawie0garneta
Broneczka25 dziękuję Ci bardzo :* wyszło, że najbliższe dni są niepłodne... huu.. wiem, że nie ma pewności itd. ale tak jakoś lżej... a wczoraj układałam już scenariusz z sobą jako mamą ... ;/

Ja w sumie teraz liczę na to Że jednak okaże się ze będzie dzidzia :D choć ślub za rok to oboje już nie możemy wytrzymać... może będzie może nie my sie ucieszymy - a Ty jak nie chcesz zaciążyć to licz sobie i sie dobrze zabezpieczaj!!!

Gość prawie0garneta
Broneczka25 tak mam nauczkę, jak na razie bardzo podniosłaś mnie na duchu :* Jesteś ode mnie starsza więc nic dziwnego, że chcesz mieć dziecko. Jak o mnie chodzi, to chcę jeszcze mieć dobre wykszałcenie, żeby dzieciom zapewnić dobre życie - zawsze tak myślałam. A jeżeli jestem w ciązy, to nasze dziecko nie będzie miało zbyt dobrego dzieciństwa ... jeszcze raz dzięki :*

kto Ci naopowiadał takich bzdur, że plemnik, żyje do 10 dni!!! nie dziwię, się że jest tyle wpadek z taką wiedzą!!