Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z rzeki szła wczesna

czy to jest normalna reakcja mojego organizmu?

Polecane posty

Gość z rzeki szła wczesna

przerwałam antykoncepcje /plastry/ prawie pół roku temu , przytyłam ( przez ostatni miesiac bardzo dużo), skóra mi sie przetuszcza, moje trzy ostatnie miesiączki trwaja 2-3 dni i prawie nie krwawie. Na teście który robiłam z 2 miesiace temu wyszło ze nie jestem w ciaży ale czy aby ten test był "poprawny". Dodam ze bardzo częst sie kocham. Czy to jest normalna reakcja mojego organizmu??

Gość emma111
różnie organizm może reagować, ale równie dobrze mogą to nie byc miesiączki, czasem w ciąży są plamienia takie drobne. Zrób test na krew koniecznie a będziesz miała pewność

Plastry i tabletki to nie mój dział, ale słyszałam o takich reakcjach, że przez pół roku po odstawieniu hormonów nic a potem się dopiero zaczyna. Słyszałam że organizm z hormonów w większości przypadków oczyszcza się prawie całkowicie po pół roku, (dlatego między innymi zaleca się taki czas odczekać po odstawieniu hormonów jeśli się planuje ciążę). Często zaraz po odstawieniu następują takie problemy jak rozregulowany cykl, ale czasami u niektórych wszystko się zaczyna dopiero jak hormony całkowicie znikną z organizmu. Najlepiej spytaj się lekarza.