Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość refluksowa

PH-metria przełyku

Polecane posty

Gość refluksowa

kto miał to robione.Jakie wrazenia?

Gość Elfik 1
Ja miałam robioną we Wrocławiu na pilczyckiej , mało przyjemne badanie na ale jak mus to mus. Wkładają taką cieniutką rureczkę przez nos do żołądka i później dają wodę do pocia i badają komputerowo skurcze przełyku. Wykluczyłam tym badaniem przepuklinę przełykową więc w sumie byłam zadowolona. Powodzenia

Gość qwertyuio
Witaj też miałam robiona ph-metrie Ale u mnie wyglądało to tak Że wkladaja i rurkę przez nos do przełyku i chodzisz z tym przez 24 h no minimy 21 h Oczywiście jesteś na oddziale I masz przy sobie takie użadzenie jesteś do niego przyłączona i jak wstajesz czy kładziesz się to tam musisz ustawiać to badanie robili mi bo miałam podejrzenie refleksu znaczy wycinek z gasko wskazali refleks i chcieli spr czy jest refleks kwaśny Ale mój refleks miał tylko 4 min a od 4 min jest kwaśny Wiec zrobili li fundolipkacje sposobem nissana i już mam

Gość refluksowa
własnie mam skierowanie na oddział ,mam troche stracha

a czy podczas wkladania tej sondy przez nos tez jest jakis odruch np. wymiotny jak przy gastroskopii??? mi kazali być naczczo wiec pewnie ma to jakis wpływ.

Gość ciekawa kamieniarka2
Jest odruch wymiotny jak ten kabelek przechodzi przez gardło dlatego trzeba być na czczo, badanie troche nieprzyjemne ale da sie przezyć