Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozstęp

Jak żyjecie? Radzicie sobie, walczycie z rostępami?

Polecane posty

Gość rozstęp

Jakich używacie kremów? Po polecicie? Też mam z tym prolbem :/ Stosuję moze z tydzień oliwkę, a teraz z krem z Bielendy coś takiego Bielenda&Torf. Używałyście może?

Gość rozstęp
Proszę o odpowiedzi. Nie wierzę że ja tylko żyję z kobiet na forum z takim problemem. Śmiało ;-)

Gość sibi
cóz ja mam na nózkach a raczej koło pośladków,i poprostu nie chodze w spódniczkach krótkich,mam jasne takie,najgorzej jak się opalasz wtedy wiecej widać.chyba nie ma srodka na rozstępy,bo to zaburzenie w struktórze skóry,i dzieje sie to wtedy gdy szybko sie nam waga zmienia..,a ty jak se radzisz?dużo ich masz?

Gość tez mam
niestety sato zmiany nieodwracalne mozna tylko je rozjasnic. pytalam dermatologa tgo niestety nie da sie pozbc

rozumiem ,że mówimy o "pozostałościach" po ciąży , a nie w trakcie ?

Gość nie macie innego problemu

Gość sibi
ja nie jestem w ciąży ani nie byłam ale rozstepów pare mam,ale jakoś do nich wagi nie pzywiązuję,a mój facet nawet nie zwraca na to uwagi(na szczescie nie mam kompleksów:)

Gość tez mam
ak sie robia to sie juz ich nie pozbedzie wogle to jest to genetyczne moja mama miala i ja mimo stosowania oliwki i kremow nawet tych drogich z mustli i vichy tez mam nic nie pomoglo własnie dermatolog powiedziala ze niestety niepotrzebnie wydalam tyle kasy w ciazy bo to w genach mam :( moja znajoma ma cale uda w prazki jak zebra bo szybko rosła wiec nie tylko ciaza nam daje takie prezenty :o

Gość sibi
bo z celulitem łatwiej walczyć a tak apropo macie celulitek?

Mi się zrobiło troszkę z boku na udach i na piersiach, bo szybko spadłam z wagi. Używam Eveline 3D Krem wyszczuplający +ujędrniający antycellulit do skóry wrażliwej i skłonnej do alergii. Pisze na nim, że zwalcza rozstępy i cellulit, redukuje tkankę tłuszczową. Jestem z niego zadowolona. Kupiłam go bo zauważyłam, że na piersiach zaczęły robić mi się fioletowe rozstępy. Smaruję co wieczór, masując przy tym piersi i uda jakieś 15 minut. Fioletowych nie ma, a te które już były są mniej widoczne. Także, przy każdym balsamie czy kremie, najlepiej masować jakieś 15 min smarowane miejsce :)

Gość tez mam
znalazlam w necie: Przede wszystkim powinniśmy wzmocnić włókna kolagenowe które są kruche i podatne na zerwania. Wzmacniając włókna kolagenowe poprzez dostarczenie kolagenu z zewnątrz rozstępy znikają. Działanie Kolagenu Inventia stymuluje syntezę kolagenu i elastyny oraz wzmacnia ich włókna. Zwiększa spoistość tkanki łącznej, uelastycznia i poprawia strukturę skóry. Kolagen naturalny pobudza również fibroblasty do produkcji własnego kolagenu w skórze. Wyniki testów wskazują że Kolagen Naturalny Inventia wzmacnia, uelastycznia skórę i znacznie spłyca istniejące rozstępy.