Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

reakcja alergiczna w ciązy

Polecane posty

Moze są tu mamy ktore mialy z tym problem? Od 3 miesiecy pojawily się u mnie krostki ktore po zdrapywaniu zamienily się w brazowe wysuszone plamy. Okropnie swędzi. Bralam juz wszystko co możliwe. Od leków odczulajacych po masci od dermatologa aż do specjalnych plynów robionych na zamóienie... Ale nic nie pomaga. tak okropnie swedzi ze wieczorami drapie sie do krwi... Wiem, ze takie reakcje alergiczne sa normalne w ciazy. Jak sobie pomóc zeby nie swedzialo? czym sie posmarować albo co polknąc zeby to nie zaszkodzilo dziecku? moze macie jakies pomysly. dzis wybieram się do lekarza to bym to z nim skonsultowala bo on już nie ma pomyslow :( wyczerpal już chyba wszystkie mozliwosci, a ja nie nie mogę wytrzymać.

Gość czekam nadziecko
lekarz napewno ci pomoze. ja to nie wiem czy jestemw w ciązy a biore szczepionki do mięśniowo alergiczne i nie wiem czy powinnam brac nadal. No ale nie mam pewnosci czy jestem w ciązy

niestety nic nie wiem na temat zastrzyków. Lepiej zrob test i skonsultuj to z lekarzem ginekologiem albo alergologiem.

Gość tak tylko
MamaMani-nie jesteś sama!!!!!!!!!!!! Ja mam te swędzące krostki od kwietnia a na dzień dzisiejszy mamy czerwiec:( byłam u lekarza 1-go kontaktu nic nie pomogło! u jednego dermatologa też nic! u drugiego dermatologa też nic! też miałam maści na zmówienie robione itp! Wydaje mi się że zostało tylko czekać aż zejdą po porodzie! wiem jak to jest drapie się całymi nocami nie da się spać zbytnio wykąpać itp Ja pije wapno końskimi dawkami i smaruje już tylko zwykłym hydrocortizonem czasem jakaś ulga...ale tak to tragedja:( więc chyba pij wapno i kup sobie ten hydrocortizon bardzo chciała bym Ci pomóc ale sama nie wiem jak samej sobie pomóc! cierpliwości! chociaż wiesz co napisze ci nazwę jednego co mi pomagało i znikały hamy dosłownie z dnia na dzień tylko że nie wolno tego długo dawkowac przepisała mi to dermatolog jest to na recepte CLEMASTINUM 1mg. Ja już mam wyrzuty sumienia bo 2 dermatolog przepisał mi Zyrtec zwykły ale to już w razie konieczności a ja tak cierpiałam i chciałam normalnie funkcjonowac że na dzień dzisiejszy całe opakowanie poszło:( i tak nic:( chyba wrócę do tego co Ci napisałam można to brać góra 3 dni po 2 tabletki spytaj swojego dermatologa-wiadomo że nic nie wolno brać w ciązy ale w wyjątkowych przypadkach można zwłaszcza w 3 trymestrze sama wiesz jak jest powodzenia!

Gość tak tylko
Jeszcze jedno jest może brałaś może nie tez na te drapaczki jest to CLARITINE-syrop też się to dawkuje jak dla kota:)

tak tylko dziekuje ze napisalas :* ja pije calcium clemastin tez juz bralam ale w wersji do picia- syrop... zyrtec tez mam ale boje się lykac bo jest w ulotce co by w ciazy uwazac... nic nie pomaga na to swedzenie. odtsawilam na jakis czas wszystkie nowalijki i nic to nie dalo. zauwazylam ze slonce jesczez bardziej mi podraznia te plamy wiec unikam slonca... kupilam w aptece puder na ospe taki bialy z mentolem lagodzacy... i procz tego ze jestem upackana na bialo nic nie daje... od kazdego lekarza slysze to samo "trzeba zacisnąc zeby i przeczekać." a jeśli to kobieta to dodaje "bardzo pani wspolczuje bo sama to w ciazy przechodziląm i nie ma lekarstwa..." buuuuuuuu a tu jeszcze 3 miesiace. bede mislą blizny jak nie wiem :(:(

Gość tak tylko
Zafunduj sobie jeszcze wapno ale z POLFY ŁÓdź! puder w płynie tez miałam gówno to dawało że tak powiem bardziej wysusza i bardziej swędzi:( Bidulka bardzo ale to bardzo Ci wspólczuje musisz być silna !i jak się wykapiesz nie smaruj się od razu maściami itp bo skóra tego nie lubi tak mi mówiła dermatolog! 3-maj się