Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dqwdqefe

a czemu niby od karmienia piersi się chudnie?

Polecane posty

Gość dqwdqefe

na jakiej zasadzie do chudniecie działa?

Gość o moj boze........
na takiej ze dziecko duzo z ciebie wyciaga:)

Hmmm ... ja nie jestem taka pewna, że u wszystkich tak się dzieje ... Podobno to działa tak, że większość pokarmu, który spożywa matka \"idzie\" do pokarmu i w ten sposób dziecko to \"wysysa\" - nie wiem czy dobrze to zinterpretowałam ... ALE ... Moja koleżanka w ciąży przytyła 30 kg a po pół roku karmienia piersią przybrała jeszcze 15 kg !!!! :o Czyli przez okres ciąży i przez pół roku po porodzie zwiększyła się o ok.45kg :o ... Oczywiście po porodzie zgubiła kilka kg ale szybko jej to wróciło i doszło następne 15 kg :o

Gość a temu
a temu że mleko w piersiach nie bierze się z powietrza tylko z tłuszczu na bioderkach. Ale jak ktoś je za czworo w trakcie karmienia, to nie schudnie, chyba to logiczne??

Gość o nie...to nieprawda
w trakcie karmienia się tyje a nie chudnie!!! nie znam żadnej karmiącej szczupłej kobiety,niestety.A grube tak.

moja mama w ciazy ze mna strasznie przytyla, ale jadla tyle, ze szok!!! A potem dalej to samo no i efekty byly straszne:O Na szczescie poradzila sobie, ale trwalo to wiele lat, zanim schudla na stale

Gość ojejj
"Karmiąc piersią szybciej można wrócić do formy po ciąży, gdyż podczas karmienia wydziela się oksytocyna, która przyspiesza kurczenie się macicy. Karmiąc dziecko kobieta zabezpiecza swoje zdrowie na przyszłość-karmienie zapobiega m.in. osteoporozie. Również istnieje taka możliwość, że ryzyko zachorowania na raka sutka przed menopauzą kobiety karmiącej spada niemal o połowę. Warto także karmić, ponieważ chudnie się bez wysiłku(dziennie kobieta karmiąca spala od 500 do 700 kalorii), a co za tym idzie –oczywiście fakt, że bardzo łatwo można uzyskać figurę sprzed ciąży."