Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

issabel

Jakich kosmetykow do makijazu uzyc malujac sie na slub?

Polecane posty

Planuje samodzielnie wykonac makijaz slubny, chce kupic cienie, podklad, puder..macie jakas sprawdzona firme? Kosmtyki musza byc trwale, moze to byc cos z tych drogich, ale ja nie mam rozeznania.

Gość najbardziej cenę chanel
i isadorę, ale może znajdziesz coś dla swojej cery w niższej cenie. pamiętaj o nałożeniu bazy pod makijaż i zakończeniu makijażu pudrem sypkim i fiksatorem.

a czy któraś z Was może polecić jakąś dobrą bazę pod makijaż? najlepiej matującą i dobrze kryjącą, ale żeby podkład się na niej dobrze rozprowadzał

ja proponuje kosmetyki MAC,sa bardzo trwale i maja bardzo szeroka game kolorystyczna.Nie jestem tylko pewna gdzie PL sa dostepne.

Zazdroszczę wam dziewczyny że potraficie się same pomalować ja nie maluję się na codzień, czasami tusz an rzęsy nałożę :P Więc jakbym miała się sama pomalować do ślubu to potworka bym z siebie zrobiła

Gość ja2
DAX,podkłady są super,bardzo naturalne i maskują wszzelkie niedoskonałości,ja używam naturalnego beżu,co do cieni to Bourjouse bo naprawdę są delikatne,dla wrażliwych oczu i dobrze się trymają a cała noc przed Tobą ;) Kredka do oczu jak używasz to Revlon zdecydowanie,są bardzo wydajne,mocne w sensie wystarczy jedno pociągnięcie i jest kreska śliczna.W sumie to co polecam to nie jakieś najtańsze ale warto!

Gość ja2
Co do Isadory wymienionej wcześniej to kiedyś kupiłam sobie kredkę tej firmy i szczerze mówiąc,dałam prawie 40zł a zadowolona nie byłam,słaba bardzo,kolor błękitny ale musiałam kilkakrotnie poprawiać kreskę aby wogle choć trochę było ją widać,porażka straszna ale nie wiem jak inne kosmetyki więc o innych się nie wypowiem,może cienie,pudry itp są dobre a tylko ja akurat źle trafiłam...

Gość ja2
A no i jeszcze zblizone ceny tego co podałam: Dax podkład-ok 40-45zł,cienie Bourjouse-od 30zł w górę,kredka Revlonu-ok 35-38zł

Dzieki za wszystkie odpowiedzi :) Kredke mam dobra z Max Factora, wiec to jedno odpada. Zastanawialam sie nad cieniami Diora, ale nie moge sie zdecydowac czy az tak chce zaszalec :)

Gość bazy koniecznie
ja mam baze pod cienie Artdeco i jest swietna. kupilam ja na allegro. zrobilam eksperyment i 1 oko pomalowalam bez bazy 2 z baza. takimi najtanszymi cieniami. to bez bazy zaczelo sie "psuc" po okolo 5 godzinach, a to z baza bylo swieze 11 godzin!!! i pewnie byloby dluzej swieze tylko ze szlam spac i musialam zmyc makijaz. cos niesamowitego, bylam w szoku bo mam bardzo tlusta cere i nigdny przenigdy cienie tak dlugo mi sie nie trzymaly. do tego na bazie maja bardziej intensywny kolor. jesli chodzi o baze pod makijaz to niedawno kupilam kryolanu, ale jeszcze nie mialam okazji jej przetestowac. podobno dobra jest baza MAC ale nie mialam gdzie jej kupic. przed slubem jade za granice to mam nadzieje tam kupic jesli kryolan sie nie sprawdzi. dobra tez jest podobno smashbox. fiksator tez mam srtdeco, ale on nie powalil mnie na kolana. w sumie jest jak zwykly puder sypki. tusz mam max factor masterprise max. jest dosyc fajny. puder do twarzy mam estee lauder double wear. do tlustej cery jest swietny. i dosyc dobrze tuszuje przebarwienia. mam tez od niedawna puder revlon ale tez nie testowalam go jeszcze.

Gość bazy koniecznie
moim zdaniem cienie nie musza byc drogie, wystarczy dobra baza pod cienie. ja mam cienie ruby rose, 42 kolory chyba za 15 zl. i z baza pisalam wyzej jak dlugo sie trzymaly. kiedys uzywalam cieni lancoma bez bazy i trzymaly sie z 4 godziny. chociaz to chyba tez zalezy od cery, ja mam tlusta. najgorsze to to ze cienie ruby rose sa perlowe nie matowe.

double wear jest dobry,trzyma sie kilkanascie godzin,ale jak dla mnie jest za ciezki. ja niedawno wreszcie natrafilam na najlepsze cienie do powiek,trwale i nie trzeba uzywac bazy pod makijaz.jest to zestaw 9 cieni Givenchy,tempting chocolate. z podkladow to naprawde polecam mac,ta baza o ktorej ktos wyzej wspomniaj jest dobra,ale nie jest konieczna jak sie juz uzywa podkladu tej samej firmy. a tusz,to albo YSL,efekt sztucznych rzes,albo lancome-hypnose.

Gość olaa11
ale drogie te kosmetyki...

ja moge polecic tusze Lancome- flextencills albo hypnose.Milalam YSL,dior teraz mam Chanel i jednak zdecydowanie wroce do Lancome, niestety podkladow nie uzywam, wiec nie wiem..

podklad Dior forever trzyma sie caly dzien nawet w trudnych warunkach.ale napewno jeszcze baza pod makijaz .

Gość caca
Na pewno powinnaś skorzystać z profesjonalnej wiżażystki, makijażystki. Ona ma takie odpowiednie kosmetyki i będziesz pieknie wyglądać! :)

Myslalam o makijazystce, ale ja umiem sie malowac, wiec chyba nie ma sensu wydawac kasy na jednorazowy makijaz, jezeli za te pieniadze moge kupic kosmetyki, z ktorych potem bede korzystac..

ja tez sie sama maluje na codzien,ale w dniu slbu chce sie oddac w rece profesjonalistki,zeby sie nie stresowac,ze mi krzywo kreska wyjdzie;-)

Gość Janooooo
" lalka25 ja proponuje kosmetyki MAC,sa bardzo trwale i maja bardzo szeroka game kolorystyczna.Nie jestem tylko pewna gdzie PL sa dostepne." " dejzi69 tylko i wylacznie w zlotych tarasach." do dejzi69- nie tylko w złotych tarasach :) również w Galerii Krakowskiej :P również na allegro są dostępne (niestety "odsypki"--> http://www.allegro.pl/item371278786__cienie_sypkie_pigmenty_mac_56_kolorow_gratisy_.html )

Gość dorota9999
Hej, proponuje ARTDECO , kamuflaż , jest super,bardo dobry korektor, równiez podkłady maja dobre , bazy taż,

ale na allegro przewznie podrobki MACa sprzedaja,poza tym sa to pigmenty,z ktorymi trzeba byc ostroznym jak sie nie wiej jak ich uzywac.

Gość Viss
Na codzień się maluję, ale wiadomo jak do pracy to czasmai mi wyjdzie cudny makijaż, ale jak to samo chcę powtórzyc przed impreżą to za diabła. Kuzynka jest po kosmetologii i jak mnie kiedyś umalowała to różnica kolosalna a użyła tych smaych kosmetyków ktorych ja używam na codzień. Oni uczą się różnich sztuczek, wiedzą co zrobić by wyeksponować co trzeba. Oddam się w fachowe race dla chcoiażby przyjemnośc, że raz w życiu sobie zafundowałam, bo pewnie więcej już nie szarpnę się. Zresztą uważam, ze nie ważne czy kosmetykami diora, czy też zwykłego joko, jak nie umiesz się malować to efektu nie będzie.