Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molo_oko

Tabletki Yasminelle moze ktoś wie??

Polecane posty

Gość molo_oko

Dziewczyny mam pytanie, biore od dłuższego czasu tabletki, niestety z tym blistrem zapomniałam o ostatniej-czyli wzięłam tylko20 tabletek nie 21. Minęło 12h postanowiłam więc nie brać tych tabletek przez 7 dni- tzn. zrobiłam przerwe tak jak normalnie, a po tym czasie zacząć nowe opakowanie. Może ktoś wie jak to teraz wygląda?? Jestem zabezpieczona czy nie?? a jeśli nie to od kiedy tabletki będą znowu działały?? z góry dzięki za pomoc.

Gość molo_oko
dziewczyny ja pytam serio boe niebardzo wiem co robić.

Gość lena 1985
biore te same tabletki, kiedys jedna zgubiła a nie miałam nowego opakowania wiec zapytałam sie ginekologa co zrobic, powiedziała ze moge wziac 20 zamiast 21, zaczac przerwe dzien wczesnie a po 7 dniach zaczac nowy blister. Czyli dzien zaczynania blistra sie przesunął z np czwartku na srode. Powiedziała tez ze nie musze dodatkowo sie zabezpieczac. zrobiłam tak i było ok. wiem ze jakas kobieta na forum tez tak zrobiła i był w porzadku. jednak jesli masz jakies obawy to mozesz zastosowac dodatkowe zabezpieczenie, ale przez jaki czas dokładnie to ciezko mi powiedziec - 7 dni byc moze

Gość blackcat
powinno byc ok nawet jak wziełaś tylko 20. Ja też je biore ale nigdy nie zapominam o tabletkach :o