Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szyszunia666

Uparte zaparcie

Polecane posty

Od 3 miesięcy nie mogę się załatwić po normalnemu :/ Jeśli napiję się naparu z 3 saszetek senesu to po jakiś 12 h poskręca mnie i coś tam z siebie \'wydusze\'. Jest to strasznie męczące. Dodam, że próbowałam różnych mikstur, świństw aby tylko poruszyć moje jelita do działania ale bez większych rezultatów. Nawet tak chwalony olej rycynowy nie daje rady. Pomóżcie. Napiszcie jak sobie z tym radzicie. Miałam robioną kolonoskopie ale nic nie wykazało :( Czuje się zatkana po same uszy :(

Gość co dziennie oij kefir kw. mlek

Gość uzależniłaś się od liścia sene
Też tak miałam!!!!

Gość Emyu
a moze activie?

piję kefir...maślankę, czasem robie mix np jem rybe wędzoną i popijam kefirem i zagryzam jabłkiem...i nawet mi się nie odbije :( jak sie uwolnić ode tego senesu? jak sobie z tym poradziłaś? poradź mi coś plissss

Gość sibi
spróbuj jakieś zioła na oczyszczenie(nie myl z przeczyszczeniem) oczyszcza pokrzywa,ale poczytaj na necie jakie są najlepsze,i spróbuj

Gość sibi
moze ta stronka ci co pomożeOstrukcje, czyli zaparcia lub zatwardzenie Zaparcia są to zaburzenia przewodu pokarmowego, pokarmowego następstwie których dochodzi do przedłożenia czasu wchłaniania pokarmów pokarmów jelitach i do opóźnionego wydalania mas kałowych z odbytnicy. Ze względu na częstość tego schorzenia oraz różnorodność czynników, które biorą udział w jego powstawaniu, zaparcia stanowią trudny problem diagnostyczny oraz terapeutyczny dla lekarza. Zaparcia dzielimy na: przypadkowe, na wywołane zmianami organicznymi w jelitach oraz przewlekłe i nawykowe. Zioła mogą okazać się szczególnie pomocne, zwłaszcza w leczeniu zaparć nawykowych. Zalecenia praktyczne: Pić często wieczorem kwaśne mleko z cynamonem i przegotowaną wodą. Zjadać przed snem 2 - 3 jabłka. Chodzić wieczorem na spacery lub trochę popracować. Unikać słodyczy lub czekolady. Unikać tłustych, smażonych mięs. Jeść dużo jarzyn i owoców. Jeść zupy jarzynowe, owocowe i mleczne. Unikać zdenerwowania, stresów i lęków. Nie hamować odruchów wypróżnienia. Nie stosować za często i za dużo leków przeczyszczających. Unikać siedzącego trybu życia. Nie stosować za często lewatywy. Jadać pieczywo razowe, otręby pszenne. Gdy zaparcia nie ustąpią po 2 tygodniach, mimo leczenia ziołowego, udać się do lekarza. Suszone śliwki (3-4 sztuki) namoczyć na noc w przegotowanej wodzie, którą wypijać rano. Metoda polecana obłożnie chorym, cierpiącym na przewlekłe zaparcia. pij zieloną herbate,oraz spożywaj błonnik.

Gość sibi
jedz też otręby,i pij rano na czczo wodę przegotowaną,a może ty mało pijesz wogóle ?

Dzięki za rady. Spróbuje na pewno. Śliwki jadłam ale nie moczyłam w wodzie. Spróbuje jutro. Mam nadzieję, że kiedyś to minie bo inaczej chyba pęknę. Mam wrażenie że mam rozepchane te jelita, ale chyba takiego czegoś nie ma jak rozepchane jelita. Czasem bolą mnie jajniki, myślę że to od tego ..:(

Piję dużo, jakiś czas temu piłam dzień w dzień kakao z rana.. zastanawiam się czy to mogło zaszkodzić takie regularne picie tego kakaa..

Gość sibi
nie sądze by na jelita miały wpływ jajniki bo tam działają hormony..zmień wogóle diete noi nie faszeruj sie tabletkami bo to chyba gorsze.pozdrawiam i powodzenia !

Gość KOTECZEK19833
moja siostra ma te problemy co ty.wszystko prubowala u lekarza byla i nic nic nie pomagalo.az do czasu wynalazlam taki srodek oczyszczajacy organizm nazywa sie drenafast po tym sie zalatwia bez problemu nawet kilka razy dziennie.

Czy ten drenafast to jakieś tabletki? Słyszałam że używanie regularnie tabletek czy też ziół, nie jest dobrym sposobem bo jelita się przyzwyczajają i potem nie chcą bez tych leków pracować ..

Gość sibi
no kakao może,jak po czekoladzie która zawiera kakao można dostac zaparc to może..pij zieloną herbatke bo ona oczyszcza i nara nie pij kakao ,i 0 słodyczy

Gość sibi
no ale co ciagle bedziesz na tych tabletkach,a to nie jest taki dobry sposób

Gość sibi
Ja ci powiem tylko tyle ;zmien cała diete zobaczysz ze sie polepszy

Na widok słodyczy i kakaa to się tylko już oblizuję... przytyłam okolo 8 kilo wogóle. Jak nie jadam z tydzień to chudnę, krew z nosa leci, jak zacznę jeść to robię się jak balon i przybieram na wadze, a jak to wygląda z kawą? kiedys po kawie załatwialam sie normalnie, teraz nie wiem czy powinnam?

Gość Ja.................
UWAŻAJ z tymi środkami przeczyszczającymi bo to są antrazwiązki a od takich środków łatwo uzależnić organizm a po ich odstawieniu jelita już w ogóle nie będą umiały pracować i całą perystaltykę szlag trafi.

No ja tak raz na tydzien to ten senes piję. Bo inaczej nie załatwię się. To jest straszne. Piję maslanki kefiry activie i nic, wogole to czasem mi sie zdarzy zwymiotowac kwasem zoladkowym, ale lekarze nic nie wiedza co mi jest

Gość Ja.................
proponuję zrobić gruntowne badania całego przewodu pokarmowego. Zdrowy człowiek powinien wypróżniać się najrzadziej co 3 dni ale jeśli już tak rzadko to ilość stolca też powinna być odpowiednia.

Gość Ja.................
strasznie to dziwne że lekarze nie potrafią tego zdjagnozować. Może zmień lekarza albo skonsultuj to z kilkoma

miałam robiona kolonoskopie i usg, gastroskopie niestety nie zrobili mi, nie moglam polknac tej rury mimo ze bardzo chcialam zeby przelazla przez moje gardlo, zranili mi gardlo tylko, ze az krew sie lala... czy sa jeszcze jakies inne badania?

Gość KOTECZEK19833
to jest taka mieszanka ziopl do oczyszczania organizmu. przez 20 dni sie to pije.

bylam u 3... nikt nic nie wie, czeski film... albo nie chca wiedziec bo przeciez problem nie dotyczy ich tylko mnie

Gość KOTECZEK19833
to jest bez recepty. na zaparcia zalecaja też szczeby bakterii kwasu mlekowego np.acidolac.to reguluje prace jelit. lekarka mojej siostrze też mowila zeby jadła fasole, marchewke surowa,suszone śliwki.zero słodyczy.rapaholin też brała.