Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cotocotocoto

co to moze być - porady

Polecane posty

Gość cotocotocoto

Witam Macie jakieś pomysły co to może być Po prostu co dzień się dusze tak do 6-7 razy na dobe 2-3 noce w tygodniu Mówiąc duszności mam na myśli – świszczący oddech i cięszkośc w klatce piersiowej Byłam u lekarza ale szczerze to oni nie wiedza Najpierw zapalenie płuc rentgen czysty Potem astma ale to nie to zresztą po lekach przeciw astmatycznych powinno przejść a nic a nic nie jest lepiej Co to może być

Gość vera-veraaa
Ja duszności mialam i miewam (chociaż już coraz rzadziej )na tle nerwicowym. Nerwica może dawać takie objawy. Druga sprawa to nie musisz mieć astmy ale może to być alergiczna rekacja Twojego organizmu na jakiś alergen. Zwierze, kosmetyk, pyłki, cokolwiek.

Gość cotocotocoto
wiec tak byłam u psychologa psychiatry i on nie widzi z strony emocjonalnej powiozań ja też nie odczuwam by osttnio miec jakieś problemy prowadze spokojne zycie nie mam porblemow a co to testów mialam robione i z krwi , kropelkowe, płatkowe i nic na nic jestm uczulona

Gość vera-veraaa
Nerwica i depresja mogą też czasem przybierac postac maskowaną. Wtedy wydaje sie ze wszystko jest ok ale tak naprawde nie jest. Pomysl tez nad tym. Wiem, że dusznosci mogą tez wybikac z niedoborow żelaza lub przy chorobach serca. Jesli dobrze pamietam-warto tez z takiej okazji zbadac tarczyce. Co do testow-nie wiem czy alergolog Ci mowil-testy są wiarygodne tylko wtedy jesli jest to pelny obraz z tak zwanym wywiadem zebranym od pacjenta. Same testy mogą dawac falszywy wynik(nawet te z krwi). Wazne zeby obserwowac siebie i swoje reakcje. Tak to niestety z tymi testami jest.

Gość cotocotocoto
a jakie badanie na tarczyce ? z serce padałm znaczy echo i ekg i ok a co depresji i nerwicy nie miała bym powodów moje życie własnie naprało kolorów mam wymazoną prace mąż święntie zarabia kupilmy duży dom mam upragniony ogródek i psa :) jest bossko oby tak dalej no tylke te dusznosci

Gość a..
vera-veraaa - zgadzam się z Tobą, że to nerwica (u mnie to było jeszcze uczucie ściskania za gardło, zwłaszcza w nocy) lub alergiczne!

Gość vera-veraaa
Natarczyce to hormony z krwi(tsh, t3, t4, ft3, ft4-to takie podstawowe). I usg-bo w tarczycy zamoastkowej chyba we krwi moze byc ok ale w tarczycy wychodzi ze cos jest nie tak.

Gość vera-veraaa
a.. Ja tez bylam święcie przekonana ze mam astme lub alergie. Ale sie okazalo ze to nerwica. No i prawda jest tez taka ze jesli zrobi sie szereg badan i wszystko wychodzi ok to nie ma sily-musi byc na tle psychicznym.

Gość cotocotocoto
wybiore się na te badania tarczycy można zrobic je prywatnie ile kosztują

Gość vera-veraaa
Prywatnie duzo. Jeden hormon chyba kolo 40zł. Najpierw sprobuj jak najwicej uzyskac od panstwowego lekarza. Najpewniej da Ci skierowanie na 2 hormony i moze na usg. Wtedy dopiero reszte zrob sobie prywatnie. I pomysl czy na pewni dusznosc nie wystepuje po zetknieciu z jakims alergenem. To moze byc cokolwiek z Twojego otoczenia.

Gość cotocotocoto
zauważyłam że jak wyjde z wanny ale co woda ciepla bymnie uczulała

Gość blackcat
a woda jest bardzo ciepła? bo może to zmiana temperatury/ciśnienia ?? Ja mam duszności i ogólne problemy z oddychaniem ale to na tle nerwowym :o

Gość cotocotocoto
woda jest goraća bo taką lubie :P