Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na co jestem chora

zgadnijcie na co jestem chora bo lekarz nie wie

Polecane posty

Gość na co jestem chora

jestem osoba młodą, a nie moge sie nachylić - boli mnie gdzies na dole kregosłupa ale to jakies miesnie a nie krzyż boli mnie tez troche pod nerkami ale jak sie uderzam lekko w nerki to nic nie czuje wiec to chyba nie od nerek a ból jest taki ze ja sie próbuje nachylic to az mi tchu brakuje jakis czas temu wnosiłam meble po schodach wtedy sie przeciazyłam ale potem było juz dobrze i teraz mam dolegliwosci wiec wnioskuje ze to nie od tego 2 dni temu cały dzien bardzo czesto oddawałam mocz praktycznie na uczelni biegałam ciagle do kibelka - ale to chyba byłby pecherz?? pomocy!! lekarz nie wie..a ja cierpie aha dostaje zastrzyki w tyłek ostatnio /na cos innego/ to chyba nie od tego...juz sama nie wiem

Gość onie eee
korzonki

Gość na co jestem chora
co taka młoda osoba?? własciwie nic nie wiem o korzonkach, dwa dni umierałam z bólu potem było ok i znów jesden dzien strasznie bolało a dzis spokój

Gość na co jestem chora
ja mam talent do nietypowych chorób ot co:-)))) lekarz mówi, ze to od dzwigania ale to dzwiganie dawno było

Gość to chyba jakas
choroba cywilizacyjna, moj brat ma 24 lata i tez mu bule doskwierają, lekarze nie wiedzą co to, robil badania i niby wszystko w porzadku, tylko czasem w nocy musi przyjechac pogotowie i mu zastrzyk z pyralginy w dupe dac albo jakis mocniejszy lek :)

Gość na co jestem chora
nie, nie robiłam zadnych badan, jak powiedziałam lekarzowi ze dzwigałam to lekaz przyjał to za pewnik ale kazał wrócic jak bedzie dalej zle czytałam opis kozonków /korzonek?? i pisza ze ból promieniuje albo na konczyny albo do góry ja tak nie mam boli mnie tylko w jednym miejscu jeszcze poczytam z ta kamica

na co jestem chora - matko świnta, co to za konował...jak zwykle, badań niet :O ty nie czytaj, tylko zrób kontrolnie - morfo, OB, mocz ogólne i posiew. nawet prywatnie, w 20 pln powinno sie zamknąć wszystko. jak coś wyjdzie z nerami, to najwyżej ci USG, urografię czy cystografię zrobią :) a jak korzonki, to może cos na kształt majamilu dostaniesz

Gość na co jestem chora
tylko widzisz hellisbodystorm /przepraszam wiem ze krece nick a propo trudny troche../ dwa dni mam objawy potem dwa dni przerwy potem znów nie moge sie nachylac i znów dzien przerwy, teraz nic mnie nie boli, wczoraj umieralam

Gość na co jestem chora
moze mi to przejdzie?? jak jutro sie to znowu odezwie to zrobie badania, ale najpierw wróce do lekarza moze on mnie skieruje

na co jestem chora - masz dwojakie objawy - latanie do klo co pięć minut to układ moczowy lub nerwy. a niesamowity ból może, ale nie musi być "odkamicowy" - "korzonki" to ból głównie w krzyżu, w dole. pomóc może - ale nie musi - wygrzewanie tego miejsca (termofor, butla z gorąca wodą itp.). mogą doskwierać w zależności od pogody, stąd czasem boli, czasem nie. należy jednak udać sie do lekarza, bo może się skończyć niekolorowo ;)

Gość na co jestem chora
hellii... dziekuje zobacze jak to bedzie jutro jestes lekarzem?? masz duza wiedze

Gość na co jestem chora
własnie mnie nie boli kregosłup tylko miesnie tak mi sie przynajmniej wydaje moge sie mylic

Gość ech no właśnie
w potocznym rozumieniu \"krew ci zaskoczyła\"

Gość Może to lumbago

Gość a wiesz ja bym na ....
Twoim miejscu zmieniła lekarza . jak masz możliwośc to idz do innego bo jak wiadomo jeden drugiemu nie równy . fakt to są konowały ale spróbuj...

Gość idz do laboratorium i zrob
badania, morfologie , mocz i OB. Jesli OB mocno podwyzszony(panie w laboratorium powiedzą), to znaczy ze stan zapalny. W moczu sama sie polapiesz( albo tez spytaj pan), poza tym powinny byc obok podane normy. Mozesz potem zrobic ASO - badanie , ktore sie robi przy chorobach reumatycznych. Mocz zrob po przebudzeniu, ze srodkowego strumienia do specjalnego, kupionego w aptece pojemnika, po podmyciu się, OB i Morf na czczo.