Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jobseekers allowance

Czy to możliwe aby dostać dofinansowania 180Ł???tygodniowo.Proszę o odpowiedź

Polecane posty

Wczoraj przedstawiłam Wam moją sytuację http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3761343 niestety nie uzyskałam odpowiedzi . Dziś przeglądnęłam tax kalkulator i taki oto uzyskałam rezultat http://www.entitledto.co.uk/calcresults.aspx?sid=4&cid=d4b6e886-9f8c-4ddb-be5a-65ca88d03f26 czy ktoś z Was miał tak wysokie dofinansowanie? 180Ł/tydzień? Proszę odpowiedzcie wtedy odetchnę bo stres mnie dopadł. Nie twierdzę że nie będziemy szukali pracy ale przynajmniej mielibyśmy psychiczny spokój. Oczywiście pójdziemy zapytac u żródła ale dopiero w poniedziałek bo do końca tygodnia mój partner jeeszcze prauje w tej firmie. Już obdzwonił kilku pracodawców w swojej branży i pracy na chwilę obecną nie ma ale ma sie rynek ruszyc (oby).

Gość tamaronka...
Ja tam widze £13.79 na tydzien.... mam problemy zeby zobaczyc te £180 ... :-P

Macie rację, w tym linku teraz tak wyskakuje, w każdym bądź razie po kalkulaci wyskoczyła tabelka Icome support 60.50Ł council tax benefit 17.50Ł Housing benefit 102.00Ł razem 180Ł -p/w

Teraz klikając na link nie wyskakauje zadna kalkulacja, wiec tylko zamieszaie z tym linkiem powstało - przepraszam. Icome support 60.50Ł council tax benefit 17.50Ł ok to rozumiem, wszedzie pisze ze taka osoba dostaje taką "zapomogę" i jest zwolniona z podatku ale ten czynsz????? przekalkulowałam jak było w przykładzie i wyszło że do kwoty jaką płacimy tygodniowo (350Ł: 4 = 87,5) dodaje sie 15Ł tygodniowo. wychodzi że 102,5Ł wpisałam ta kwote i zaakaceptował kalkulator całą sume. jest taka możliwośc żeby zapłacili cały rent za nas?

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbb
tak nie chce mi sie rozpisywac ale tak.

bbbbbbbbbbbbbbbbbb dzieki 🌻 rozgadywac się będą urzędniczki w Jobcenter taka ich praca ja tylko pytam czy to nie jakiś kosmas, bo nie koystaliśmy nigdy z żadnej pomocy państwa wiec sie nie orientuje i ta opcja zaskoczyła mnie badzo pozytywnie

A może ktoś z Was wie czy w czasie pobierania zasiłku trzeba przyjąć kazdą prace oferowaną przez jobcenter? Bo właśnie otrzymaliśmy list w którym firma wyjaśnia powód zwolnienia i zapewnia że odezwą sie najszybciej jak tylko wygrają kolejny przetarg. Warto chyba poczekac bo pieniądze dobre i praca go cieszy.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbb
nie kazda i zawsze mozesz pokazac ten list.

Gość natka od pietruchy
ale musisz chodzic co dwa tyg do job centre na interview i przedstawiac im co robilas zeby znalezc prace. beda tez cie kierowac na rozne rozmowy . bedziesz musiala cos robic tak czy tak, bo warunkiem otrzymywania benefitow dla szukajacych pracy (jobseekers) jest szukanie pracy i opowiadanie o postepach co 2 tygodnie.

Gość natka od pietruchy
ale musisz chodzic co dwa tyg do job centre na interview i przedstawiac im co robilas zeby znalezc prace. beda tez cie kierowac na rozne rozmowy . bedziesz musiala cos robic tak czy tak, bo warunkiem otrzymywania benefitow dla szukajacych pracy (jobseekers) jest szukanie pracy i opowiadanie o postepach co 2 tygodnie.