Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajakarka

SPŁYW KAJAKOWY - pytanie

Polecane posty

Gość Kajakarka

Wybieram sie pierwszy raz na spływ kajakowy i mam pare pytań: 1) Czy kajaki bardzo się wywracają? 2) Czy nie powinno sie brać jakis pakunków, np. telefonu itp.? 3) Czy trzeba mieć specjalne obuwie wodne czy na bosaka?

1) nie ma tragedii...dla mnie to zalezy od tego czy ktos umie to opanowac,ja jak bylam na pierwszym splywie to gdyby moj partner nie umial opanowac tego kajaka to chyba bym sie utopila........rece mocno bola od wioslowaniaale kwestia przyzwyczjenie...potem jest fajnie 2)komórki i innego sprzętu ja bym nie wziela.....w razie wywrotki....masakra....po wszystkim.....ale ubrania itd dobrze zabezpieczyc i mozna wziaść 3)buty wez jakie chcesz.....mowie zalezy od tego czy bedzie padal deszcz>wtedy jest masakra....no i czy wpadniecie do wody........jak nie to luz

Gość Invisible Kid
1) To zależy. Jeżeli płyniesz po jeziorze czy po rzece na której nie ma przeszkód w stylu przewrócone drzewa, itp. to nie ma prawa sie wywrócić chyba że będziesz jakieś wygłupy na stojąco robić. 2) Jeżeli chcesz brać elektroniczne sprzęty to powinnaś je trzymać w jakimś hermetycznym worku/pojemniku żeby sie woda nie dostała, dlatego może lepiej nie zabierać. 3) Najlepiej ubierać na siebie jak najmniej, szczególnie jak ładna jest pogoda to krótkie spodnie i jakieś klapki czy nawet na bosaka. Ubrania najlepiej zabezpieczyć w oddzielnych workach i dopiero włożyć do plecaka. życzę udanego spływu :)

Gość Kajakarka
I jeszcze jedno pytanie! Czy kajaki latają?