Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia09

chore dziecko

Polecane posty

Gość Mamcia09

mój przedszkolak ciągle choruje ( o podobno jest normalne) po ostatniej infekcji gardła (brała bactrim) córcia była zdrowa aż przez dwa dni! po czym dostala takich objawów: 1. ciągle jakby odchrząkiwała flegme chociaż nie za czesto..ale mam wrażenie jakby miała kluche (niestety jest za mała zeby mi to opisać ale widze jak próbuje to przelknąć i nie może 2. czasem jak odksztusi a przypadkiem coś właśnie jadła czy piła to leci zwyiotować;( 3. Od wczoraj ma gorączke 38,6 4. po jednej stronie na boczku od pasa do pachy i na nadgarstku ma coś jak wysypke..bladą ale wyraźnie wyczuwalną... Pediatra powiedziala ze mam czekać na kupkę i jeśli bedzie luźna to pwenie jakis wirus jelitowy i powinno po kupce być lepiej ale kupki nie ma juz drugi dzien a gorączka jest wg peditry jesl to nie zatrucie to wygąda na początki anginy i jesli kupka bedzie normalna a gorączka nie minie to dac antybiotyk. Chciałabym sie wstrzymac z antyb. bo dopiero co jeden skonczyła ale nie wiem ile jeszcze mam z tym czekac? i czy te objawy mogą wskazywac jeszcze na cos innego? a moze na kilka chorób? Dac antyb. czy ne dac? o to jest pytanie;(

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
współczuje beznadziejnego pediatry który nie potrafi rozpoznac choroby u dziecka :O pamietaj że przy niewyleczonych infekcjach gardła może dojść do zapalenia mięśnia sercowego, a u Twojej córki ta infekcja sie ciągnie i ja wolałabym podać antybiotyk, zanim rozwinie sie cos gorszego

Gość Mamcia09
dzieki za podpowiedź...tez sie ku tem skłaniam....

Gość Mamcia09
pojawił sie nalot na podniebieniu....moze to szkarlatyna????

Gość sibi
poczytaj o objawach na necie,i dawaj dziecku duzo pić jak ma gorączke

Gość poreuieufjdj
A moze to po prostu wirus przedszkolny i organizm z nim walczy?? Nie stosuj zadnych lekow przeciwgoraczkowych, tak samo antybiotyku ...(pisalas ze ostatnio brala) najlepiej kup olejek aromatyczny do kapieli, np. z tymianku, eukaliptusem, rumianku i wlej kilka kropel do wody, nie zaszkodzi a moze pomoc (mojej corce, ktora tez chodzi do przedszkola pomaga) powodzenia :)