Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto No kto

Kto mnie pobije? Kompuls...

Polecane posty

Cześc dziewczyny, Ja mam kompulsy od 6 lat, na zamian chudnę i tyję, a jak tyję mój dół sięga zenitu, mam jedną obsesję- moje ciało...:( Na dzień dzisiejszy mam 71 kg przy 171 cm a kiedyś było 65, teraz próbuje wrócić do starej wagi... Dieta idzie ok i nagle bach... Stwierdzilam, ze nie dam rady sobie z tym sama po radzic, dorosłam do tej decyzji i poszłam do psychologa, chodzę raz w tygodniu, byłam narazie dwa razy. I co się okazało? Brakuje mi poczucia bezpieczeństwa i kompletnie nie radze sobie z emocjami... I stąd te kompulsy... Eh nienawidze siebie, rozmowa z psychologiem przynosi ulge na duszy, ale coś z wewnątrz mówi "jedz, jedz, jedz" Dzis podejmuje poraz kolejny próbe odchudzania... mam nadzieję, że nie skończy się tak jak zawsze... Dobrze chociaż, że zaczęłam więcej się ruszać, ćwiczę a6w, jeżdże na rolkach i rowerze.

Gość mądrzejszaaa
mam to samo tylko ja po obzarstwie lece do lazienki i wszystko laduje w kiblu :/

Czesc, ja od pewnego czasu zastanawiam sie czy sama nie mam kompulsow... Ja mam tak,ze jednego dnia potrafie nic nie jesc,a 2 to wszystko co w domu jest wciagne,jem bardzo duzo i na jeden raz. A zaczelo sie to odkad sie zaczelam odchudzac...tak mam wrazenie ze to przez odchudznie. Ale juz sobie z tym poradzilam:)Mam nadzieje.

Gość zdesperowanaaaaa
Prowokacja!!!! Nie mozliwe żeby tyle jeść i byc tak szczupłym. Żołądek szczupłej osoby tego by nie zmieścił.

Gość jasaj
ja tez sie odchudzałam i to drastycznie i dlatego teraz mam kompulsy nie umiem normalnie jesc... i waze jakies 58kg

Gość justyna8323
to co piszecie jest troszke chore! jesli to prawda to musicie isc do specjalisty, a nie szukac wsparcia na forum! chcecie sie odchudzac a opisujecie i le zjadlyscie! nie poradzicie sobie same z tak wielkim problemem!

Gość kellysshe
Myslałam ze ja mam problem bo czesto nie potrafie powiedziec sobie nie dla slodyczy itp. ale nie sądziłam ze tyle kobiet meczy się z takimm czyms.. to jest choroba.. bardzo wam wspolczuje.. to wszystko psychika.. ja np obgryzam pazury. tez okropne i niby latwo przestac ale to tylko latwo powiedziec ;| Osoby z 'kompulsami" napewno powinny szukac pomocy u specjalistow. bo tylko niszczycie swoj organizm przez takie cos. mamy taki postep w medycynie chociazby ze sa sposoby na to by jakos Wam pomoc.. Tylko musicie wyjsc poza ramy internetu ;) To wasze cialo i musicie byc odwazne --piesciami nalezy dobijac sie o wlasne dobro i zdrowie. to nie wstyd !!

zdesperowanaaaaa to nie jest prowokacja ja waże 48 kg a też mam kompulsy, potrafie zjeść trzy kotlety, trzy żeberka, opakowanie ptasiego mleczka, cztery wafelki i popić czekoladą na raz to jest choroba, ja chodzę od dawna na psychoterapie, która w ogóle mi nie pomaga, jem, a potem dwa dni głoduję, jem i głoduję, błędne koło nie szukam tutaj wsparcia, nie wiem już co mogłoby mi pomóc, a wszystko oczywiście zaczęło się od odchudzania, płakać mi się chce gdy czytam o żarciu

Gość donnanana
tez mis sie wydaje,ze to od odchudzania,,, własnie zjadłam 4 kromki chleba z serem miseczke zupy,miseczke sałatki pare plastrow szynki. chce mi sie płakac bo sie odchudzam i miałam NIE jesc chleba,a tyle wrąbałam za jednym razem.... tylko u mnie kompuls trwa zawsze jednen dzien,a nie tygodniami:) Jestem na siebie wsciekła bo mam na przemian dni odchudzania 1 dzien obżarstwa mam tego DOŚĆ :(( Myślicie,ze od jednego dnia mozna duzo przytyc??

Gość agnieszka99iu2jw
przeczytałam wasze wątki i uswiadomiłam sobie ze ja tez jestem chora np kilka dni temu zjadłam śniadanie:cztery bułki z szynką i pomidorem (kładłam kilka plastrów na bułke wiec około 20 dag szynki na sniadanie ) pączek godzine pozniej z trzy paczki albo eklery na obiad dwa słoiki gołąbków w sosie poidorowym po obiedzie trzy czekolady kokosowe na wieczór trzy sałatki z majonezem jedno opakowanie 150g trzy bułki przed snem 20 dag wafelków oblanych czekoladą

Gość kuleńka miła
170cm wzrostu i 51 kg Dzis zjadłam: bułke z warzywami w wedliną 3 parówki mieso z kuraka 20 dag ciastek prazynki pół bochenka chleba porcję ziemniaków polanych tłuszczem Juz nie mam siły :(POMOCY