Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewdqcvcrv

byłam U ORTOPEDY ,, urodziłam wczesniaka

Polecane posty

Gość ewdqcvcrv

Powiedzcie mi skąd wiedział, ze nie brałam kwasu foliowego? przed ciąża?dodam, ze dziecko mimo, ze wczesniak zdrowe, bioderka tez ok.. bo powiedział, a czemu nie brała pani kawau foliowego?.. a ja na to, ze brałam, ale nie przed ciąza, ale w ciazy juz brałam

Gość ewdqcvcrv
teraz sie martwie, ze cos nietak

Gość ewdqcvcrv
ma takie włoski z tyłu na krzyzu, moze to o to chodziło?

Gość hub
ja te urodzilam wczesniaka i bralam kwas foliowy od 7 tyg bo sie wtedy dowiedzialam ale to chyba nie dlatego urodzials wczesniaka , a w ktortym tyg urodzilas? jak jest zdrowe to ie masz sie czym przejmowac , moja tez maial wloski na krzyzu

Gość ewdqcvcrv
a co to są te włoski?i czemu ortopeda zgadł, ze nie brałam foliku gdy obrócił go ba brzuszek i gdy ogladał te plecki?i te włoski?jakas pozo

Gość ewdqcvcrv
"Odpowiednie spożycie kwasu foliowego w ciąży zmniejsza także ryzyko przedwczesnego porodu i wystąpienia niskiej masy urodzeniowej" znalazłam w sieci i chyba tez o to mu chodziło poczytaj se to! http://dziecko.onet.pl/5738,5,7,kwas_foliowy_a_porod,artykul.html

widocznie mało kapusty i zieleniny jadasz żeby mieć niedobór kwasu foliowego, trzebaby wcale nie jeść zielonych warzyw i jast to bardzo rzadkie ja nie brałam wcale i urodziłam po terminie 4 kg i 3,5 kg a wcześniaki przeważnie mają włosy na plecach, bo każdy płód je ma tylko w 8-9 miesiącu ciąży zanikają

Gość żaden z nich
kępka włosów w jakimś miejscu wzdłuż kręgosłupa może skazywać na brak kwasu foliowego. nawiasem mówiąc nie ma już takiej potrzeby zażywać kw foliowy po 28 dniu ciąży

Gość ytrftcre
ja jakdłam filik 8 mies przed ciaza i moja niunia też ma n adole kręgosłupa troche włosków

Gość hub
na pewno spozycie kwasu foliowego nie wplywa na niska mase urodzeniowa bo moje dziecko dobrze wazylo na dany tydzien , poza tym prawie 75% kobiet dowiaduje sie po5, 6 tyg ciazy ze jest wlasnie w ciazy i zaczyna brac kwas foliowy , tak mi sie przynajmniej zdaje

jak byłam w ciąży 17 lat temu to nikt jeszcze nie słyszał o kwasie foliowym a zdrowe dzieci się rodziły chyba, że ludzie lepiej się wtedy odżywiali