Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIKIIIIIIIIIIIIIII

JAK DLUGO TRZEBA CZEKAC...........

Polecane posty

Gość MIKIIIIIIIIIIIIIII

NA SLUB KOSCIELNY GDY JEST SIE W CIAZY?WIEM ZE OGOLNIE SZESC MIESIECY ALE CZY W WYPADKU CIAZY NIE MOZNA TEGO PRZYSPIESZYC TROCHE NP 4????????moze ktoras z was miala taka sytuacje??

Porozmawiaj z jakims normalnym ksiedzem w swoim miescie, nauki mozna zrobic w ciagu jednego wykendu sa takie mozliwosci, moze nie beda robic problemu... powodzenia

Gość MIKIIIIIIIIIIIIIII
dzieki.......wiem ze musze isc do ksiedza ale to w niedziele a teraz mysle nad tym i mysle.......

Gość Viss
W moim rodzinnym mieście wiem, ze księża idą szlaenie na rękę osobom w ciązy ktorym zależy na ślubie. Raczej ich to cieszy tzn. cieszy, ze chcecie wziąść ślub no i dziecko urodzi się już w uświęconym związku.

Gość rozanne
to zależy od tego czy chodzi Ci o sam ślub czy też o organizacje wesela. Jeśli chodzi o ślub to formalności można naprawdę szybko pozałatwiać, fajnie też jest trafić na ludzkiego księdza. gorzej z weselem czyli rezerwacją jakiejś sali, zespołu, z terminem ślubu w kościele i godziną. Ale ze wszystkim można sobie poradzić tzn. zamówić mszę o wcześniejszej godzinie, a zamiast wesela zrobić przyjęcie dla rodziny...

Gość jak sie streścicie
to i w miesiąc załatwicie. problem jedynie tkwi w sali - jeśli robicie huczne wesele, bo jeśli przyjęcie małe - tzw.obiad, to probemu z tym nie bedzie.

dokładnie. Nie wiem kto Ci powiedział, że trzeba czekać tak długo. Kolega, załatwił wszystko w 1,5 miesiąca. na obrączki czeka sie ok 4 tygodni, suknie zwykle 3 miesiące jeśli zamawiasz w salonie, ale jak Ci na czasie zależy, to na pewno da sie szybciej ją mieć. Jeśli u Ciebie w parafii ksiądz robi taki kłopot z terminem, to idźcie do innej :)

co do terminu w kosciele jak spytałam czy jest- ksiądz odpowiedxiał ze to kościół a nie knajpa i ze jest haah :)

matko idz nie do ksiedza ale do zakonników napewno gdzies mają swój kosciół ( skąd jesyteś) ??? my u nich bralismy slub (akurat nasza parafia) i było super oni załatwili nam nauki w weekend i sam protokuł wypisał bo mu sie nudziło jak powiedział :D a ślub cudnie odprwił :) a i dodam załatwiane było ok 5 stycznia wszytko sla orkiestra suknia itp a slub był 9 czerwca 2007