Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie

Czy recenzent pracy mgr obniza ocene za bledy w pracy?

Polecane posty

Gość takie pytanie

Hej, mam pytanko jak w temacie: czy jesli mam bledy w pracy magisterskiej (stylistyczne, interpunkcyjne lub gramatyczne) to czy recenzent mi obnizy ocene? wiem ze zaznaczy to w rencenzji bo tak babka zrobila mojemu brate ale dostal 5 i nie wiem czy tak ejst zawsze poprawialam prace 2 razy rpzed drukiem i teraz czytam trzeci raz i dalej widze bledy:( ale boje sie przepinac zeby nie zniszczyc pierwzej strony bo mam juz ja podpisana....

Gość Podszywacz na Pół etetu
razcej tak :-(. a promotor w sumei pwoienien ci zwrócić uwage na to to rózniez kwas dla nie go

Gość takie pytanie
bo nie chcialam nikomu zawracac glowy... poza tym inaczej czyta sie na kompie a inaczej drukowana... i teraz nie wiem co zrobic...:(

Gość takie pytanie
no wlasnie promotor nie przeczytal mojej pracy na 99% :(:(:(

Gość b ledy ortograficzne
sa NIEDOPUSZCZALNE !! no jeden bym wybaczyla moze;)

Gość takie pytanie
a powiedzcie mi jeszcze czy wstep i zakonczenie pisze w pierwszej osobie? czyli np. omowilam, wyjasnilam, czy bezosobowo jak cala prace? np. wyjasniono omowiono

Gość prawda jest taka że
jeśli te błędy są rażące to obniży jeśli lekkie to uda, że ich nie widzi (z lekkim obrzydzeniem)

popros kogokolwiek, mame, tate, sasiada, potrzebujesz kogos kt by swiezym okiem na to spojrzal - Ty mozesz nie zauwazyc bledu ktory 10latek zauwazy. Nie zawracac nikomu glowy? Kobieto, to powazna sprawa, praca magisterska!!!!

Gość ewasssssasd
ja pisalam w pierwszej osobie liczby mnogiej, np: zauważmy, skoncentrujmy się, teraz przystapimy do omówienia itd.

Gość oczywiście osobowo
to twoja praca! inaczej powstanie pytanie KTO? JAK? GDZIE? wyjasniono, omówiono :-O

Gość takie pytanie
hah no to jak w koncu? osobowo czy bezosobowo? bo juz nic nie wiem:D i dzieki za odpowiedzi, przepne jednak ta prace, najwyzej gosc podpisze jeszcze raz;)

Gość nawet gdyby obniżył to
jak masz 5 od promotora i 3 od recenzenta to średnia to 4:D

Gość takie pytanie
hah no 5 i 4 to dosyc duza roznica;) moim najwiekszym problemem byly zaimki w rozbudowanych zdaniach.. a teraz nikt nie chce mi pomoc bo nikt nie rozumie tego o czym pisalam:P

to zależy :O na mojej uczelni był wymóg żeby pisać bezosobowo w książkach autorzy też piszą przeważnie bezosobowo

Gość zgryźliwa
tak, powinien, nie każdy musi mieć magistra

Gość Annkoo
Czy osobowo czy nie to zależy od profesora. Ja studiuję na biologii i starsi profesorowie zawsze się oburzają jak widzą, że piszę osobowo, bo mówią że to kolokwialne i nie dopuszczalne. Młodsi z kolei właśnie każą pisać osobowo, bo tak się pisze prace w Ameryce i coraz częściej na całym świecie. Zwracają uwagę że gdy piszesz "przeprowadzono" to tak jakbyś się wypierała tego, że Ty to zrobiłaś. Pomyśl kto to będzie oceniał i czy możesz tak zaryzykować by pisać od siebie. Ja bym tak zrobiła, moim zdaniem bezosobowy tryb brzmi sztucznie i głupio, jakby ktoś na siłę chciał pokazać że jest mądry.