Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka1999

Dentysta a ciąża.

Polecane posty

Gość lidka1999

kurcze ulamaly mi sie dwa tylne zeby, tzn plomba wypadla i cos kolo niej, na dole kazdy po innej stronie, zanim zaszlam w ciaze nie zdazylam pojsc do dentysty, tak mi zeszlo, wiem straszny wstyd :( a teraz jestem w siodmym miesiacu i nie mam odwagi pojsc, bo strasznie sie stresuje u dentysty a wiem, ze moj stres przeniesie sie na dziecko, mam wyrzuty, ze to zaniedbalam ale nie moge isc teraz a do porodu to ki juz pewnie zdaza wypasc :(

w ciazy mozna normalnie chodzic do dentysty ale jak masz taka schize to po porodzie musisz sie udac zalatac te dziury, bo jak nie to tylko sztuczna szczeka :(

Ja tez dopiero teraz dostalam kopa w posladki i poszlam okazalo sie ze oprocz 2-uch 6 z ktorych wypadla plaba a jedna sie ulamala mam do wyleczenia 2 piatki i ubytek w jedynce Tez sie strasznie balam dentysty wiec zwlekalam z wiztyta i dostalam taki opieprz od pani doktor bo prawie zabek by byl do wyrwania a pozatym bakterie ktore sie tam zalegaja prowadza do inekcji co moze zagrazac mi i dziecku Niewiem ile w tym jest prawdy ale tak powiedziala mi pani doktor :)

Zdecydowanie z tymi bakteriami to prawda, dlatego tak bardzo ważne jest wyleczyć zęby przed ciążą, albo leczyć je w ciąży, jeśli pojawiają się ubytki.