Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trala la la la la la la la

Usunięcie polipa jelita - Szczecin

Polecane posty

Proszę polećcie mi jakieś dobre miejsce w Szczecinie bez względu czy jest to placówka prywatna czy publiczna, w której mogłabym poddać sie operacji usunięcia polipa jelita grubego.

Gość hop-bęc
Polip?Czy oby na pewno?Olej Szczecin AM Gdańsk tylko!!!!!!!!!!!!

Tak. Jestem po kolonoskopii. Mam jeden polip ok 20 cm od okrężnicy. Wysyłają mnie na operację. A czemu Gdańsk? Byłaś tam? Możesz mi polecić jakiegoś szczególnie dobrego lekarza? Proszę pomóż.

Gość hop-bęc
Tak.Gdańsk bo są tam najlepsi chirurdzy i taki polip to dla nich pryszcz.W bylejakim szpitalu zrobia Ci z dupy jesień średniowiecza.Nie rozdrabniaj się na byle jakie szpitale.Serio.Wiem co mówię.No chyba,że chcesz skończyć ze sztucznym odbytem i całe życie załatwiac potrzeby do worka naklejonego na brzuchu...

Gość hop-bęc
Mi w podrzędnym szpitaliku operowali przetokę okołoodbytniczą.Tak fajnie im poszło,że skończyłem z workiem na brzuchu.Koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dopiero w AM w Gdańsku poprawili to co spierdzielili tamci...swoją drogą sądzę się z nimi do dziś.

Dzięki za informację. Wezmę Gdańsk poważnie pod uwagę. Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Można glistnikiem
W „Zielarskim Biuletynie Informacyjnym" Nr 10/1960 opublikowano artykuł dr. H. Kałużyńskiego opisujący doświadczenia z jaskółczym zielem przeprowadzone przez prof. chirurgii A. M. Aminiewa. Otóż, w czasopiśmie „Wraczebnoje Dieło" (czerwiec 1960 r.) A. Aminiew, profesor chirurgii Instytutu Medycyny w Kujbyszewie, ogłosił nowy sposób leczenia polipowatości jelita grubego, żołądka i brodawczaków pęcherza moczowego przy pomocy jaskółczego ziela (Hb. Chelidonii maius). Stosuje się dawki świeżego, roztartego w moździerzu ziela w ilości 15-50 g na 0,5 l wody schłodzonej do temperatury ciała. (Dawka dość silna). Dwie godziny przed lewatywą leczniczą stosuje się zwyczajną, oczyszczającą jelito grube. Pacjent powinien zatrzymać lewatywę leczniczą przez ok. 30 minut, później wypróżnić się; Prof. Aminiew podaje, że „doświadczenie wykazało, że po drugiej, trzeciej lewatywie leczniczej (przeprowadza się ją raz na 2 doby) odchodzi większa ilość rozpadających się polipów. Po czwartej lewatywie polipy zwykle nie pozostają w jelicie, co się potwierdza rektomanoskopią i rentgenografią kontrolną". Autor uważa, że brodawczaki pęcherza moczowego powinny poddawać się podobnemu leczeniu. Profesor dochodzi również do przekonania, że niszczącemu działaniu jaskółczego ziela ulegają także polipy żołądka. W tym celu podawał doustnie 30,0-50,0 g świeżego jaskółczego ziela roztartego na miazgę w połowie szklanki nieco zalkalizowanej przegotowanej wody. Jednakże użycie nadmiernej ilości Chelidonium maius może wywołać zapalenie krwotoczne błony śluzowej żołądka i jelit z następczą zapaścią krążeniowo-naczyniową. Dlatego też dawki 50,0 g ziela dziennie na osobnika dorosłego o wadze 80,0 kg nie należy przekraczać.

Gość poirytowana
dlaczego reklama rexony zasłania tekst?!!!!! nie można nic przeczytać!!!!! na 100% nie kupię kosmetyków tej firmy, kafeteia szanuj internautów!

Gość rudikof
Miałam kiedyś polipy na woreczku zółciowym i w jelitach. Nie poddałam się żadnym zabiegom, lecz korzystałam z dorobku medecyzny naturalnej, polipy zniknęły bez śladu, a ja jestem zdrowa. Zmieniłam radykalnie sposób odżywiania, zastosowałąm sie do kuchni makrobiotycznej i poddawałam się oczyszczaniu wątroby i hydrokolonoterapiii. Zwracam szczególną uwagę na to co jem, czytam skład produktów i produktów zawierających konserwanty nie ruszam. http://www.biomedical.pl/dieta/konserwanty-przyczyna-nowotworow-286.html?sid=0534eebd2d10c670936ae5d675dfa9e3

Gość mareekkkk

Ja  leczylem sie olejem CBD  ktory wedlug lekarzy nie jest w stanie zwalczyć chorobę  i zyje choc mialem przeszczep szpiku, ale tych co w szpitalu poznalemżzyjacych wedlug zasad medycyny niestety odeszli z tego swiata,  także nauka i medycyna jest potrzebna, ale nie można jej zawierzać w 100% tylko szukać innych rozwiązań oczywiście w granicach rozsądku . Stosowałem CBD 5 % essenz po 20 kropli dziennie szło mi około  3 buteleczki miesięcznie nie załuję tego wyboru szukajcie olejek wpisując www.konopiafarmacja.pl