Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawaMama

Jak uzupełnić dietę dziecka w niezbędne minerały??

Polecane posty

Gość CiekawaMama

Mam 12 letniego synka, ktory aktywnie uprawia sport. Przeczytałam ostatnio że dzieci tracą podczas wsiłku bardzo dużo energii, ktora trzeba jakos uzupelnic aby jego organizm dobrze funkcjonował. Jak powinnam zatem uzupełnić dietę mojego dziecka w takie minerały?? W jakich produktach znajduje się ich najwięcej??

wydaje mi się że powiinaś porozmawiać z pediatrą, a tak poza tym to zapewnić przede wszystkim dużo białka u dzieci ogólnie przeważa anabolizm, rozrost tkanek, organów a w przypadku sportowca dodatkowe obciążenie tkanki mięśniowej może doprowadzić właśnie do braków białek

Gość CiekawaMama
Synek pije dużo mleka i je jogurty. Martwie się jednak ze brakuje mi minerałów. Jakimi minerałami najlepiej uzupełnić jego dietę i w jakich produktach mogę je znaleźć??

Gość JaninkaSlask
Myśle że napoje izotoniczne uzupełnią dietę będa doskonałą formą uzupełnienia minerałów. Trzeba jednak pamiętać aby podawać je dziecku z umiarem bo one, jak każde inne tego typu napoje zawierają różne środki konserwujące czy też barwniki. Ale są smaczne i dodają dziecku energii :) Mój synek je uwielbia :)

rexorubia - to lek homeopatyczny wpisz w google tam wszystko pisze......

Gość Mała MIMIMI
Najlepsza formą są naturalne produkty...owoce, warzywa itp. Po c truć dziecko jakimiś izotonikami czy produktami ze sztucznie dołożnymi minerałami?? Polecam zdrowe odżywianie :)

Gość jasiek_piotrków
Bardzo dobre pytanie....jak uzupełnić dietę w takie minerały?? Myśle ze napoje izotoniczne to chyba nie najlepszy sposób...

Gość GoniaSamonia
Ja kupuję napoję swoim dzieciom. One piją je chętnie (smakuje jak dobra orenżada) ale trzeba przyznac, dośc wysoka cena. No trudno, za jakość się płaci ;)