Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kazik111

Czerniak

Polecane posty

Gość Kazik111

Od jakiegoś czasu panicznie boje sie że mam czerniaka nasilenie tej obawy wiekszylo sie wczoraj gdy zobaczyle ze moj znak rodzinny miedzy oczami sie zmienij. Moje znamie to malutki guzik na samym srodku prawie czarny a reszta jest brazowa. Mam go od urodzenia. I od jakiegos czasu sam niewiem od kiedy ale zauwazylem to wczoraj. Że pod spodem jagby cos siedzi i zaczelo mnie to swedziec. To taj jagbym pod znamieniem miał zmiany tradzikowe. Mam 17 lat i dopiero niedawno zaczoł umnie znikac tradzik. Ale jeszcze nigdy niewidzialem czegos takiego. Naprawde boje sie to czerniak. Jednak jak poczytałem pewne artukuly to sam niewiem z jednej strony jest n symetryczny praktycznie niezmieniajacy sie od kilku lat ale jednak z drógiej strony te zgrubienie pod nim. Sam niewiem co myslec. może wy doradzicie mi czy moze to byc czerniak czy nie. W poniedzialek ide do dermatologa ale ja chyba zwariuje do tego czasu boje sie ze on juz mogł dac przezuty szczegulnie ze to na twarzy do oczu i mozgu. slepoty szalenstwa i smierci boje sie najbardziej.

Gość To tylko dojrzewanie

Gość watpie abys kogos takiego
dlaczego nie pojdziesz do lekarza?

Gość poraziłeś sobie go myciem

Gość Kazik111
W poniedziaek ide do dermatologa. Ale chyba bede musial wkoncu isc do psychiatry zbyt czesto mi sie zdarza panikowac ze wkrotce umrę. Ostatnim razem miełem cos takiego na wakacje tylko że wtedy to bałem sie że stanie sie coś z sercem. Jednak wstyce sie isc do psychiatry niechce mowic a niczym rodzicom by sie omnie niemartwili

musisz powiedziec rodzicom o swoich obawach i lękach ,napewno ci pomogą ,może to objawy nerwicy, albo fobi ,dlaczego jesteś taki przewrażliwiony?nie można sobie wyszukiwać problemów,bo każdy pieprzyk kazda kroska moze zrujnować życie...

Gość Kazik111
Tak naprawde wiem od czego sie to zaczeło. Stało sie to gdy wychodzac uslyszalem huk u sasiadow o otwarte drzwi gdy tam wszedłem zobaczyłe sasiada ktory mial wtedy 19 lat ja mialem wtedy 15. lezal na ziemi. Niewiedzialem co robic chciałem mu pomoc wezmwalem karetke niestety niezdarzyła chłopak zmarł. Wtedy poczułem że ktos mlody moze tak latwo umrzec. Poczułem jak zycie jest kruche. nieraz mysle czy niezrobilem bledu z jego sekcji wyszlo ze zaksztusil sie wymiocinami. A jak ostatnio czytalem poradnik pierwszej pomocy to widzialem ze jak sie za szybko powietrze wdmuchu przy sztucznym oddychaniu to powietrze dostaje sie do zlondka i osoba wymiotuje. Martwie sie ze niedoswiadczony jak chcialem go ratowac to mu zrobilem jeszcze gorzej. Od tamtej pory ciagle boje sie ze umre najbardziej boje sie raka wiem ze to bardzo wyniszczajaca choroba. Rok temu bałem sie o to ze stanie sie cos z sercem bo serce mam chore w tym roku jest czerniak. Najgorsze jest to se sa takie dni gdy naprawde panikuje boje sie ze niedlugo umre. A ja chcem zyc bo cenie życie. Rodzinke mam troche pokrecona ale jestem z nia szczesliwy.

Gość KAZIK POGADAJ Z PSYCHOLOGIEM
tY MASZ FOBIE TZN. SILNĄ NERWICĘ!TO CO PRZEŻYŁEŚ BEZ POMOCY INNYCH BĘDZIE SIĘ ZA TOBĄ WLOKŁO DO KOŃCA ZYCIA !

Gość KAZIK POGADAJ Z PSYCHOLOGIEM
CIĄGLE SIĘ BĘDZIESZ BAŁ ŻE UMRZESZ, ZE CHORY KOLEGA CZY KOLEZANKA A NA KONIEC DOSTANIESZ NA GLOWĘ , ALE BĘDZIE JUŻ ZA PÓZNO NA LECZENIE!MASZ SILNĄ NERWICĘ LĘKOWĄ!

Gość Kazik111
Tylko ze to mnie niemeczy dzien po dniu ja popaostu mam takie ataki strachu raz na jakis czas. Przewaznie jest tak kiedy mam okres stesowy a po okresie stresowy tzw odpust. a potem znowu nerwowa sytuacje czyli naprzyklad. Rok temu miałem nerwy z powodu tym że rekrutacja do szkoly potem mialem czas spokojny zylem bez zadnych nerwow potem byly nerwy przed lotem samolotem i sie zaczely te leki ktore znikly dopiero jak polecialej do brata do irlandi. Potem gdy wrociłem i tesknilem zanim(mam 17 i zawsze z bratem mialem silna wiez ktora przerwala sie na 5 lat gdy wyjechal lecz gdy znowu sie z nim spotkalem to ona sie odbudowala) wiec jak wrocilem teskinilem zanim i znowu balem sie raka. potem nastal rok szkolny i mialem z tym spokuj. teraz znowu tosamo najpierw byl miesiac nerwów. Poprawa ocen potem wiekoszc ocen byla poprawiana i bylem troche spokojniejszy a w poniedzialek musze isc poprawic niemiecki bo jestem zagrozony i wczoraj to znowu wrocilo. Sam niewiem czy to tak jak mysle wraca gdy jestem przez jakis czas narazony na stres czy to poprostu taki strach przed wakacjami i okresem beztroskim bo wtedy chlopak tamten umarl gdy byly wakacje i bylem naprawde szczesliwy.

Gość GNM
Jak będziesz bał się śmierci to możesz dostać najwyżej raka płuc.

Gość TO jest nerwica lękowa
FOBIE idż do psychiatry .Potrzebujesz pomocy !!!!!!!!!!!

Gość Kazik111
Czemu mam dostac raka płuc?? Ze ta niby ta medycyna niemiecka ??

Gość Kazik111
Niewiem jesli uda mi sie znalesc jakiegos psychologa z ktorym bede mogl pogadac bez udzialu w tym wszystkim rodzicow to pujde mam tylko nadzieje ze psycholog niezuna za wariata ktorego trzeba zamknac w wariatkowie

Gość kazik111
jak dlamnie ta medycyna niejest zbyt wiarygodna

Gość jaka medycyna nie jest wiarygo

Gość Kazik111
No ta nowa germanska medycyna. Jesli wszystko zalerzy od samego naszego nastawienia to niby dlaczego noworodki ktore nawt jeszcze niezalely myslec i im sie nic niestalo zapadaja na tak ciezkie choroby.

Gość anulkaaa369
hej proponuje wizyte u psychologa. Miałam bardzo podobne mysli. Po długich namowach mamy i chłopaka udałam się do psychologa. Leczenie było długie bo ponad rok. ale sie opłacało. I pamietaj że nikt za wariata Cie nie uzna. Goraco polecam i trzymam kciuki.:))

Gość Kazik111
A ktos wie ile wizyta u psychologa kosztuje i jak czesto trzeba tam chodzic

Gość Kazik111
Byłem u dermatologa ze znamieniem powiedzial że mam tam stan zapalny on niechce sie tego ruszac skierowal do onkologa ale czerniak to chyba niejest.

Gość Kazik111
Ok juz mi to wycieli najpierw byłem u onkologa kazał to wyciac i własnie dzis zrobił to vhirurg plastyczny ciecie na 2 centymetry i 6 szwów wziete do badania histopatologicznego. za tydzien zdjecie szwów i czekam na kolejne 2 zabiegi

Gość Do Kazika
Taki sam problem ma Jerzyh58 i zwraca sie z pomocą do internautów!porozmawiajcie sobie , a macie o czym !pozdrawiam i zyczę powodzwnia !

Gość Do Kazika
Znajdziesz go na spisie tematów ok.godz.11,00 dzisiaj też tam mu radziłam jak i co !pozdrawiam !Alicja 2 !

Gość Do Kazika
SORRRRY !!!pomyliłam z czyrakiem !przepraszam bardzo !!!

Gość Kazik111
Chirurg podczas zabiegu znalazł kaszaniaka i go wycioł wiecie moze co to znaczy. ??

Gość no to jest kaszak