Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AGUSKA-5

Program dnia - piszcie o swoich pomyslach jak ciekawie spedzacie czas

Polecane posty

Witam serdecznie wszystkie mamusie oraz przyszle Stworzylam ten temat poniewaz mam coreczke roczna i chcialabym urozmaicac nasze wspolne zabawy,ale czasem brak mi pomyslow.Chcialbym prosic wszystkie :D mamuski o wpisanie pomyslow :) Piszcie kochane jak wyglada wasz dzien POZDRAWIAM :D

Gość moze ja sie wpisze
Hej. mam synka 14 miesiecy i musze Ci powiedziec że nasz dzien nie wygląda w ogóle;-) Tzn. wydaje mi sie że to taki okres życia dziecka że niczego nie da się zaplanowac. Jedna zabawa fajna w poniedziałek nie sprawdza sie zupełnie we wtorek;-) itp. Najfajniejsze jest podwórko od 8.00 rana do 20.00 wieczorem. Z 2-godzinną przerwą na sen;-) A jak wiadomo, na podwórku zabawy zaplanowac się nie da:-D, jest tyle fajnych,nowych zakątków do odkrycia;-)

No faktycznie najlepsze sa spacery i zabawa na dworzu, ale jednak w domu trzeba tez cos zrobic. Ja mam 2 dzieci i jeszcze daje rade. Własciwie zabawy sa spontaniczne. Problem jest tylko wtedy kiedy jest okropna pogoda. Ale jako jedenn z przykladow moge powiedziec ze moja córcia lubi bawic sie przyrzadami z kuchni - drewnianymi, plastikowymi.

rozrzucanie garnków w kuchni budowanie z klocków :D:D huśtawka, bieganie po trawie, spacerki... a najfajniejsza atrajkcja to okolo 1,5 godz spędzonej w wannie. wrzucanie do wody wszystkich plynów do kąpieli, szamponow itd... a potem krzyk jak ją trzeba wyjąc bo juz 5 razy wody dolewalam bo wystygla :D:D:D jak bylo cieplo to pluskanie w basenie tez bylo fajne. caly dzien siedziala :D i strasznie lubi piaskownice. przesypywanie piasku z jednego pudelka do drugiego i inne zabawki np "kapki" czyli grabki :D

Ja mam roczną córkę i kilka wypróbowanych na niej świetnych czasospędzaczy: - łażenie po ogródku i wąchanie kwiatków - huśtanie na huśtawce w ogródku - spacerki po oklolicy w wózku - wyprawa do pradziadków, którzy mieszkają tuż obok - wyprawa autobusem do centrum i tam: oglądanie fontanny, gonienie gołębi, spacer - wyprawa do figloraju dla niemowląt - odjazd!!!! wyprawa do babci autobusem - jeżdzenie po supermarkecie wózkiem na zakupy A w domu: - ulubiona zabawa - ja się kładę, a ona po mnie skacze pełza, wspina się - demolowanie kuchni - wydciąganie skarpet z szuflady - huśtawka - wyrzucanie zabawek z pudełka - wspinanie się na cokolwiek i stanie przy czymkolwiek chowanie się pod kocyk