Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokahonntas

prosze bardzo o pomoc czy ktos wie?

Polecane posty

Gość pokahonntas

jesli zloze wniosek o Incapacity Benefit czy rowniez moge otrzymywac jednoczesnie income support? czy jedno wyklucza drugie? prosze o porade...dziekuje

Gość Aaisha
witaj mysle,ze tak ale moze za to popchnac jeszcze cos innego...mi to przyslali jak sie staralam o income support ale nie wypelnilam bo znalazlam prace.....income support mi nie przyznali bo nie mam rezydenta...najlepiej idz do cirtizen advaic biuro tam ci wszystko powiedza....pozdrawiam i powodzenia:)

Gość Aaisha
sorry tzn ze jedno wyklucza drugie,nie mozna miec tych dwoch na raz.

Gość pokahonntas
dziekuje ci bardzo

Gość pokahonntas
wiesz... mam jeszcze jedno pytanie...mialam self-employed przez 2 lata i teraz chce z tego zrezygnowac bo zdrowie mi na to nie pozwala noi sama jestem tu z 4 dzieci,wiec jest mi bardzo ciezko...pytanie mam takie ..,czy jesli pojde do job center to czy nalezy mi sie jakis zasilek dla bezrobotnych i czy pobierajac taki zasilek moge zlozyc papiery o income support,ale jesli piszesz ze trzeba miec do tego rezydenture ,to juz niewiem....

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Nie trzeba miec rezydenta na pismie !!! Co za bzdury jak tak urzednik powie to znaczy ze nie zna przepisow i trzeba mu o tym powiedziec. income support Jest dla tych co nie maja kasy.wiec jak pracowalas a masz 4 dzieci to mysle ze z 80 funtow dostaniesz do tego nie bedzisz placic czynszu i taxu.

Gość pokahonntas
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb...dziekuje ci za wiadomosc ale czy zasilek dla bezrobotynych zaczne pobierac to czy moge tez zlozyc wniosek o income support czy juz nie? bo niewiem co bardziej mi sie oplaca?

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
to sa dwa odzielne zasilki wiec zalatwiaj oba naraz. i pamietaj rezydent na pismie bzdura!!!!nie daj sobie inaczej powiedziec.

Gość bbbbbbbbbbbbbb
jak masz jakies pytania to pisz.

Gość pokahonntas
dziękuje ci ogromnie za odpowiedzi mało jest takich osob jak ty :) mam przepracowane 2 lata jako self-employed ...teraz zostalam sama z dziecmi i niestety nie dam rady na dalszą prace :( jestem zmuszona zostac w domu,martwie sie o moje finanse bo mam na utrzymaniu sporą gromadke...i ztąd moje pytania odnosnie income suport i zasilku dla bezrobotnych...szukm roznych informacji na necie ale konkretnie to co potrzebuje nie znalazłam,ale jak piszesz jutro pojde do job center i złoze wniosek o zasilek dla bezrobotnych bo chyba mi sie powinien nalezec...noi dodatkowo sprubóje o income suport...ale słyszalam ze cięzko go dostac...ale sprubóje :) w kazdym razie slicznie ci dziękuje i jeszcze napoweno sie odezwe :)

Gość bbbbbbbbbb
Wcale nie trudno poprostu dzwonisz na infolinie i dostajesz. Dasz rade !!! jak cos to pisz.

Gość pokahonntas
wiesz...tak czytam o tym income suport i duzo ludzi pisze ze im odmówiono tego zasiłku hm.... w sumie nie znam nikogo ani nie słyszalam kto go otrzymuje,moze ty znasz kogos? (Incapacity Benefit podobno jest jeszcze taki zasilek na ktory moglabym sie starac i teraz mam ciezko sprawe co wybrac?

Gość bbbbbbbbbbbbb
To trwa wszystko bardzo dlugo . Jak dostaniesz Incapacity Benefit aczkolwiek nie jestem pewna bo ja mam przepracowane 3 lata i go nie dostalam... poprostu zadzwon o suport. Jutro z samego rana dzwon po to i zarejestruj sie jako bezrobotna ,musisz tak zrobic tutaj jeden zasilek pcha drugi ok? jak cos to pisz. aha jak nie masz kasy idz po pozyczke do urzedu pracy ,powiedz ze nie masz za co zyc , ta pozyczka jest bezprocetowa a addajesz jak masz kase,i pamietaj o tax do mieszkania i do czynszu.

Gość pokahonntas
hm.....dalas mi tym do myslenia :) ciesze sie ze mi odpisujesz zawsze cos nowego moge sie dowiedziec :) dziękuje czy orientujesz sie jakią kwote moge sie starac o tą pozyczke o ktorej pisalas? i jakie mam szanse aby ją otrzymac... z gory dziękuje :)

Gość bbbbbbbbbb
co do pozyczki -to nie wiem na jakich zasadach ja dawaja. ale cala reszta to moj przyklad.suport na jedna osobe jest chyba 40 f chodzi o to ze jak sie zarejestrujesz do urzedu to oni inne zasilki dostosuja do siebie tyle a tyle musisz miec na zycie. dlatego dzwon i o suport i sie zarejestuj .

Gość pokahonntas
więc tak.... byłam dzis w job center i tam kobieta dała mi numer telefonu gdzie trzeba dzownic o aplikacje i tam mi doradzą o co maoge się starac bo z tego co ja ją zrozumialam to chyba nie mozna brac dwoch tych zasiłków naraz... dzwonilam dzis tam chyba z 10 razy i po długiej rozmowie automatycznej sekretarki czekalam ale było wciąż zajęte,więc sprubóje jutro chcialam cię zapytac o te 40 f które dostajesz to jest na miesiąc czy na tydzien....i jak myslisz ile ja bym mogla dostac jak jestem samam i mam 4 dzieci,moje dochody teraz to tylko child tax i benefit?

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Trudno tak cos powiedziec.tutaj masz linka http://www.benefity.org.uk/benefity_wszystkie.htm jezeli zwalniasz sie z pracy a placilas skladki ponad rok nalezy ci sie zasilek dla poszukujacych pracy . jezeli nie masz wszystkich skladek powinni ci dac suport ,i automatycznie placa ren i tax tym bardziej jak jestes samotna mama Ale wiesz tam trza dzwonic z rana ,

Gość pokahonntas
wiec ..zadzwonie jutro z rana zobacze co mi powiedzą,zastanawiam sie co bedzie jeslli mi nie przyznają...wtedy bedzie ciezko,zaczne skladac chociaz o housing benefit...

Gość pokahonntas
chcialam napisac ze po zalatwieniu wszystkich papierow i po rozmowie w job center wszyscy mowili ze jak najbardziej zasilek mi sie nalezy...ale po tyg dostalam negatywna opinie a przyczyna bylo to ze jestem tu za krotko czyli 3 lata i nie mam rezydentury

Gość dkkakakak
Booooosh, polskie dziady, wszędzie byście tylko z zasiłków żyli!!!

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbb
absolutnie sie odwolaj!!! od tej decyzji!!!!

Gość pokahonntas
chyba tak zrobie :( kobieta z ktora mialam rozmowe w job center wyznaczyla mi nawet dzien w ktorym powinnam miec pieniadze i jej zdaniem powinnam byla go dostac...po 2 dniach ozmowy przyszedl mi kolejny papier do wypelnienia odnosnie rezydentury wypelnilam go i odeslalam ,po tyg przyszla negatywna decyzja ze mi sie nie nalezy bo nie jestem rezydentem...... bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb czy tez mialas taki problem....ja jestem juz 3 lata wiec niewiem ile trzeba byc zeby ich zdaniem nie byc za krotko?

Gość Jobseeker allowence
Jak to jest z ta rezydenturą, trzeba miec 3 lata spedzone w UK, przeciez wyrażnie pisze że 12 miesiecy? nam tez teraz przyszły papiery do odesłania żeby udowodnić 12 miesiecy pracy, wysłać kopie Homeoffice, p45, ja dosłałam równiez p60. Ciekwe jaką odpowiedź my dostaniemy. Mój M podejmie pracę w przyszłym tygodniu i będziemy zamykać proces ubiegania sie o zasiłek i stąd moje kolejne pytanie: powinni nam wyrównać "do tyłu" czyli za ostatnie 6 tygodni, jak oni to potraktuja skoro człowiek wróci do pracy? wniosek mamy złożony od 07.06 i od tego dnia powinniśmy dostac wyrównanie?

Gość Jobseeker allowence
Nikt nie wie? jak było przy Waszych benefitach, z tego co wiem to nie wymagaja az 3 lat pobytu!

Gość pokahonntas
no wlasnie ja jestem tu 3 lata teraz rozstalam sie z partnerem kilka miesiecy temu ,musialam zrezygnowac z pracy mam 4 malych dzieci i jestem w ciezkiej sytuacji...staralam sie o income support na rozmowie z job center powiedzieli mi ze mi sie nalezy a po tyg nie kfalifikuje sie ze wzgledu ze jestem tu za krotko....czy wogole ktos z was pobiera income suport??

Gość Jobseeker allowence
Nas tez tylko pytali czy osoba ubiegająca sie o dofinansowanie ma przepracowane w UK 12 miesiecy, jak w rozmowie telefonicznej, tak w dokumentach jakie wypełniałam w interecie na stronie jobcenter tak w końcu na rozmowie w jobcenter. Teraz przysłali nam pismo że skoro nie jesteśmy obywatelami UK to musimy udowodnic 12 miesiecy pracy w UK (z przerwa chyba 30 dni) wpisać dokładnie daty rozpoczecia i zakończenia poszczególnego zatudnienia, dosłać p45, wszystko to wysłaliśmy, moge im nawet payslipy wysłac - kurcze blado to widze. A Ty wysyłałaś te wszystkie papiery?

Gość Jobseeker allowence
My jesteśmy tu 22 miesiace, praca non stop bez przerw do 07.06.2008 (ale od tego momentu ruszyła aplikacja).

Gość pokahonntas
ja ostatnie moje zatrudnienie mam 2lata self-employed ..ale nawet nie chcieli zadnych dokumentow....w poniedzielek pisze odwolanie

Gość Jobseeker allowence
Pewnie że pisz, kurcze jkaie to zycie dziwne, płaci człowiek ciężkie podatki a potem o pare groszy doproic sie ne może:( nas w liście prosili o kopię wszelkich dokumentów...

Gość Jobseeker allowence
Byłas samozatrudniona w UK możesz mi naisać jak to wyglada? sama sobie opłacałaś składki, podatki, ubezpieczenie?